Slik forklarer Ustjugov krangelen med Klæbo

Gullvinner Johannes Høsflot Klæbo ble dyttet og klapset av Sergej Ustjugov etter semifinalen i VM. Selv mener russeren at det bare var et klyp på kinnet.

Se video med tillatelse fra NRK i vinduet øverst!

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet mitt. Derfor ble jeg litt sur, sier Ustjugov – via engelsk tolk – til TV 2.

«Den russiske bjørnen» røk på hodet ut av VM-sprinten i VM-semifinalen.

I nest siste sving prøvde han å gå forbi Klæbo på innsiden. Ustjugov mistet all fart, og hadde ingen sjans til å ta seg til finalen.

Da han kom i mål, skled han rett inn i Klæbo. Så ga russeren ham et dytt i brystet, for så å gi ham et klaps på kinnet.

Ustjugov sier at han vil se videoen for å finne ut av hva som skjedde.

– Klæbo er en veldig god skiløper. Jeg sa ingenting annet enn at jeg ønsket ham lykke til, hevder «den russiske bjørnen».

Ustjugov trekker på smilebåndet når TV 2 spør ham om episoden.

– Men du klapset nesten til ham i fjeset, hvorfor gjorde du det?

– Det er merkelig at du tror at det var et slag. Jeg bare klappet ham og ønsket ham lykke til. Det var ikke et slag eller en dytt, men et klyp på kinnet og at jeg ønsket ham lykke til, svarer han.

– Så du er ikke sur på Johannes?

– I øyeblikket, nei, hevder han – før han innrømmer «kanskje litt».

Ustjugov fikk først gult kort av juryen for manøveren i svingen. Etter løpet ble han bedt om å forklare den «usportslige oppførselen» i målområdet. Der ble han tildelt sitt andre gule kort, og dermed diskvalifisert.

Klæbo: – Ingen dårlige vibber

Gullvinneren bærer ikke nag til en av sine argeste rivaler etter krangelen.

– Det blir en tett duell i bunnen av bakken. Jeg mener at jeg går min linje, og at han prøver seg på inneren der det egentlig ikke er plass. Vi holder på å ramle begge to. Det kunne blitt skjebnesvangert. Jeg mener at det er bra med litt temperament. Det viser at det betyr mye for ham, konstaterer Klæbo overfor TV 2.

– Var du redd for at han skulle måke til deg?

– Nei, nei, det var jeg ikke. Han ga meg bare et puff, så det går veldig fint. Jeg har ingen dårlige vibber til Ustjugov, svarer trønderen, som også trekker på smilebåndet når han blir spurt om episoden.

– Bekymret for at han skulle kline ham rett ned

Sindre Bjørnestad Skar gikk i samme semifinaleheat, og fikk med seg hendelsen i øyekroken. Han mener Ustjugovs opptreden «ikke var innafor».

– Han prøver å gå på innsiden av Johannes, der det ikke er plass. Det var litt hasardiøs gåing. Han kommer i mål der og er fly forbanna. Det synes jeg var i overkant, men det er kult med litt temperatur, sier Bjørnestad Skar til TV 2.

Sprinteren var nærmeste vitne til krangelen etter målgang.

– Hva skjer der?

– Det ser jo ut som at han har bestemt seg for å ta Johannes. Jeg var litt bekymret et par sekunder for at han skulle kline ham rett ned. Jeg gikk bort for å prøve å si noe til Ustjugov, men da ble jeg redd selv. For han er jo en stor mann, flirer Bjørnestad Skar.

– Hva sa han til deg?

– Han sa noe på russisk. Det var sikkert ikke pent, men jeg vet ikke.

Lik TV 2 Sporten på Facebook