Skistad falt ut av semifinalen

Kristine Stavås Skistad (20) tok til tårene etter at VM-drømmen ble knust på oppløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i videovinduet øvrst!

Kristine Stavås Skistad hadde god fart inn på oppløpet i den første semifinalen og kom side om side med Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson, men stortalentet hektet staven i skien og røk ut av VM-semifinalen.

– Jeg kunne gjort store ting i dag, men jeg ville i hvert fall slippe engelskintervjuet, så jeg vet ikke hva det var, sier en svært skuffet Skistad til TV 2 etter rennet.

Juniorverdensmesteren, som vant sitt heat i kvartfinalen foran regjerende OL-mester Stina Nilsson, tok til tårene etter målgang.

– Å slå Stina Nilsson i en spurt når jeg kommer langt bakfra, viser at jeg begynner å bli en av de bedre i sprint. Det er bra å ta med seg, men det var ikke den beste dagen. Jeg er så skuffet som det går an å bli, sier det norske stortalentet.

– Det var ubeskrivelig fælt å ligge nedi snøen og innse at jeg av en eller annen grunn har falt. Jeg fikk ekstremt høy fart og lå i en perfekt posisjon. Jeg tror jeg var uheldig og satte staven mellom beina. Det er utrolig kjipt, spesielt når jeg følte at jeg var såpass bra og hang med i en bakke, sier hun.

Skistad fikk støtte av TV 2-ekspertene i Camp Seefeld.

– Nei. Oioioi. Der falt hun fra en mulig gull, hun hadde størst fart av alle. Dette var vondt. Jeg har gjort det samme selv. Hun prøvde å hente seg inn, men da var det for sent. Dett er sånne ting som gjør vondt. Og som du husker ikke bare i dag, men om et halvt år, sier TV 2s langrennsekspert Petter Northug i tv2.no- og Sumo-sendte Camp Seefeld.

– Det gjør ekstra vondt for henne nå, for jeg tror hun selv trodde hun kunne vinne. Det er ikke noe godt for henne å gå legge seg ikveld og stå opp igjen i morgen. Jeg husker fra min tid for vondt det var. Det var mareritt i flere måneder. Det er trist. Vi skulle gjerne sett henne i en finale, fortsetter han.

Det ble til slutt norsk jubel med VM-gull til Maiken Caspersen Falla. Mari Eide tok bronsen, mens det ble svensk VM-sølv for Stina Nilsson.