Michael Valgren hadde et strålende 2018, der han blant annet vant Amstel Gold Race
Michael Valgren hadde et strålende 2018, der han blant annet vant Amstel Gold Race Foto: Marcel Van Hoorn

Edvalds nye lagkamerat beroliger norske sykkelfans

Dimension Datas nye klassikerstjerne, Michael Valgren, er tydelig på at Edvald Boasson Hagen også vil få sine muligheter i vårklassikerne.

– Det er fett, sier dansken om det å være på lag med nordmannen.

Boasson Hagen har vært det soleklare kapteinsvalget i Dimension Data i klassikerne, men etter at laget i vinter hentet Valgren, er den tiden forbi.

27-åringen fikk nemlig sitt definitive gjennombrudd på den internasjonale sykkelscenen i 2018:

Han vant brosteinsåpningen Omloop Het Nieuwsblad, endte på fjerdeplass i Flandern Rundt, triumferte i Amstel Gold Race, var nærme i Tour de France og syklet inn til en imponerende sjuendeplass i den knalltøffe VM-løypa i Innsbruck.

– Jeg har store forventninger til denne sesongen, det skal jeg ha - noe annet ville vært uambisiøst, sa han til TV 2 da vi møtte ham i forbindelse med Volta ao Algarve.

Skryter av Edvald

Der syklet han for første gang på samme lag som Boasson Hagen, som dessverre måtte stå av på grunn av magevirus etter andre etappe. Norske sykkelfans har fryktet at Valgrens inntog i det sørafrikanske laget skal svekke rudsbygdingens sjanser til å kjøre for egne muligheter.

På spørsmål om det er han eller Boasson Hagen som skal vinne brosteinsklassikerne, svarer Valgren dette:

– Om vi deler de mellom oss, så er vi tilfreds, sier han og ler.

– Vi har vilt gode muligheter. Tidligere var Edvald alene, nå har vi en kjerne rundt oss som kan hjelpe oss til å prestere. Det blir fett, forteller dansken, foran lørdagens Omloop Het Nieuwsblad - der de to igjen skal sykle sammen.

Han kaller sin norske lagkamerat - som nå er friskmeldt - "fryktelig sterk" og mener han har en "vanvittig spurt". Valgren skisserer følgende scenario:

– Hvis jeg angriper og kommer meg med i en gruppe, så kan jeg sitte på hjul og utnytte det at jeg har Edvald bak, som skal spurte. Vi har et godt lag til klassikerne, som komplementerer hverandre. Det må vi se om vi klarer å utnytte. Edvald "flyver" jo om dagen, så dette kan bli en veldig god vår, sier Valgren - som lot seg imponere av Boasson Hagens temposeier i Valencia rundt.

Ulike mål

Boasson Hagen tror det at Dimension Data nå har flere kort å spille på, vil øke hans egne muligheter i vårklassikerne.

– Jeg gleder meg til å sykle med ham. Han er en hyggelig kar, og jeg tror vi kan hjelpe hverandre til gode resultater. Dette vil gi muligheter for oss begge.

Mens Boasson Hagens største drøm er å vinne Paris-Roubaix, har Valgren et annet ritt som prioritet nummer én:

– Jeg har tre mål: Flandern rundt er det største og det første. Der vil jeg se om jeg kan vinne eller komme på pallen. Der har jeg gjort det bra før, så det er et kjempemål. Så har du Touren og etappeseier der. Til slutt har du VM i Yorkshire til høsten, forteller han.

Valgren, som debuterte for sitt nye lag i Australia i januar, er veldig fornøyd med overgangen fra Astana.

– Dette er et godt lag å komme inn i. Det er en fin gruppe som har det kjempegøy sammen. Her snakker alle engelsk, det er jeg ikke vant til fra tidligere lag, og det skaper enda bedre samhold. Det kan man også se på måten vi har kjørt sykkelløp på så langt denne sesongen.