Farmen-Erik (21) snakker ut: – Det fløy stoler hjemme i jula

God kveld Norge (TV 2): Veien fra sol og fyll i Mexico til intriger på Farmen endte med platekontrakt hos Universal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor ble Erik Anders Sæter (22) kjent gjennom «Paradise Hotel». I løpet av en kort periode gikk det fra bar overkropp og paraplydrinker til hardt arbeid på Farmen kjendis-gården.

Det ble ikke mindre intriger av den grunn, og alle inntrykkene i løpet av fjoråret ble for mye for unggutten fra Storjord.

Se God kveld Norge lørdager klokken 22.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Knakk sammen i julen

Reality-deltagelse, brudd med kjæresten og dødsfall i familien gjorde at Sæter gikk inn i en apatisk tilstand i høst.

Reality-stjernen, som kalte seg «Guden av Paradise» har tidligere delt åpenhjertelig om vonde minner fra barndommen. Nå åpner han opp den tøffe tiden etter Paradise Hotel-deltagelsen og Farmen.

– Jeg var borte de første fem månedene av 2018. Jeg var ikke i den virkelige verden. Det å få et sunt kjærlighetsliv midt oppe i isolasjonen og i alt trøkket var ikke mulig, sier Sæter om hvorfor det ble slutt med bloggkjæresten Ingrid Aguiluz i juli.

Faren til storebroren, TV-profilen Erlend Elias, gitt bort like etter bruddet. Dødsfallet gikk hardt innpå Erik, selv om Erlend Elias og Sæter ikke deler samme far.

– Det at han gikk bort gjorde at jeg mistet en støttespiller i kanskje den mest stressende perioden i livet mitt. Det toppet seg da jeg fikk en utblåsning hjemme i jula med familien. Jeg ble rasende på verden, på meg selv og alt mulig. Det er kanskje mange som har sett meg sint på TV, men om du fjerner kameraene kan du gange det med 200. Det fløy stoler hjemme i jula, forteller Farmen-deltakeren.

Sæter sier at både moren, faren, søsteren og broren hans spurte: Hva er det som foregår her nå?

Musikk ble løsningen

Da julen var over og Sæter hadde fått pratet med familien ble livet litt enklere for 21-åringen, men det ble musikken som reddet han.

Sæter begynte å skrive følelsene sine ned på papiret. Han er nå debutklar med låten «Ukjent» med Universal Music i ryggen.

– Det er underkommunisert at musikk har vært en stor del av livet mitt. Jeg har vært korleder, jeg har spilt gitar i 15 år og jeg har skrevet sanger, sier Sæter og mener at hans deltagelse i «Paradise Hotel» og Farmen-kjendis ikke burde dekreditere at han faktisk er musiker.

Han får støtte fra produsent Hef Augusto Hotvedt, som forøvrig også er tidligere «Paradise Hotel»-deltaker.

– Vi kommer til å jobbe mot ett «ERIK»-album i 2019, så dette er bare starten på et langt eventyr, sier 29-åringen.

Jeg er på et bra sted i livet mitt, hvor jeg jobber bra og ting ser lyst ut, sier TV-profilen til God kveld Norge.