Overgangsvinduet i NHL stenger ved midnatt mandag 25. februar, og det har lenge vært spekulert i om Mats Zuccarello er på vei bort fra New York Rangers.

Nå skriver den anerkjente journalisten Larry Brooks i New York Post, at kontraktsforhandlingene har stagnert og at nordmannen vil forlate klubben innen mandag.

– Kontraktsforhandlingene har, ikke overraskende, stagnert. Mats Zuccarello og Kevin Hayes vil forlate klubben innen mandag. Inntil da har de spilt deres siste kamper. Det er i alle fall den avgjørelsen lagledelsen bør ta før torsdagens hjemmekamp, skriver Brooks.

Natt til fredag spiller Rangers mot Minesota Wild, men Brooks mener at både Zucca og Hayes allerede nå burde tas ut av troppen. Blant annet for å unngå skader foran en overgang.

31-åringen har vært i superform den siste tiden, med poeng i elleve av de tolv siste kampene.

– Det ville vært en gave til deres trofaste fans hvis de får se Zuccarello og Hayes spille i Rangers-drakten en siste gang. Samtidig kan gaven ende opp med sur bismak dersom han blir skadet, og det påvirker verdien hans på overgangsmarkedet, skriver Brooks.

Zuccarello signerte en fireårs-kontrakt med Rangers i 2015, uten å kreve så høy lønn som flere eksperter mente at han kunne. Til sommeren går kontrakten ut, og 31-åringen står da fritt til å forhandle med hvilken klubb han måtte ønske.

Ifølge Brooks ønsker nordmannen en femårs-kontrakt med New York-klubben denne gangen, men at forhandlingene altså ikke kommer noen vei. Rangers har kvittet seg med flere etablerte spillere de siste sesongene, for å bygge et lag for fremtiden. Nå mener altså New York Post-eksperten at nordmannen er den neste til å gå ut dørene i Madison Square Garden for siste gang.

Spekulasjonene rundt hvilken klubb som er mest aktuelt for Zuccarello er mange. Ifølge Brooks er både Winnipeg Jets, Nashville Predators og Boston Bruins interessert i nordmannen.