DREPT: Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) var bosatt i Bærum, men vokste opp på Karmøy. Hun pensjonerte seg fra jobben som lærer for to måneder siden.
DREPT: Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) var bosatt i Bærum, men vokste opp på Karmøy. Hun pensjonerte seg fra jobben som lærer for to måneder siden. Foto: Privat

Kirkegårds-drapet:

Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) drept da hun la ned blomster ved grav

HAUGESUND (TV 2): Den 67 år gamle kvinnen etterlater seg ektemann og to barn. Hun ble trolig et tilfeldig offer for blind vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De pårørende er i dyp, dyp sorg etter en brutal og svært tragisk hendelse, sier familiens bistandsadvokat Benedicte Storhaug til TV 2.

Kvinnen har vært lærer i 40 år og pensjonerte seg for to måneder siden.

Tobarnsmoren ble angrepet på Vår Frelsers gravlund i Haugsund i 16.30-tiden tirsdag. Natt til onsdag døde hun av skadene.

Hereid var på gravlunden for å legge ned blomster ved en grav der flere i hennes familie er gravlagt. Hun var alene, men hadde med seg hunden sin da angrepet skjedd, sier bistandsadvokaten.

På åstedet fant politiet en øks som de knytter til hendelsen.

Mann pågrepet

En 48 år gammel mann er siktet for drapet. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag klokken 13.00.

Mannens forsvarer Erik Lea sier at hans klient ikke har svart på skyldspørsmålet i avhør. Lea har bedt om at mannen blir plassert på en psykiatrisk institusjon.

– Han forklarer seg forøvrig svært usammenhengende og fremstår som psykisk syk, sier Lea.

Politiet opplyser at siktede førsøkte å bryte seg inn i et hus i nærheten av sitt eget hjem i forkant av drapet. Den avdøde kvinnen har ingen tilknytning til innbruddet, og foreløpig virker hun å ha vært et tilfeldig offer.

Verken politiet eller forsvareren ønsker å gå inn på hva mannen har forklart i avhør. Det er ikke planlagt flere avhør av mannen denne uken.

Kriseteam i Bærum

Bærum kommune sitt kriseteam er i ferd med å opprette kontakt med familien til 67-åringen, opplyser kommunens kommunikasjonssjef Lisa Bang til TV 2.

Den avdøde kvinnen er opprinnelig fra Karmøy, men bodde i Bærum. I tillegg hadde familien et hus i Haugesund der Hereid oppholdt seg denne uken.

Den 67 år gamle kvinnen vil bli obdusert torsdag, men det er for tidlig å si når den foreløpige obduksjonsrapporten blir klar.

Familien ber gjennom politiet om respekt for at de ønsker ro til å bearbeide sorgen.