SPISTE SOPP: En kvinne døde etter å ha spist på restaurant Riff i Valencia.
SPISTE SOPP: En kvinne døde etter å ha spist på restaurant Riff i Valencia. Foto: Google Maps

Kvinne døde etter å ha spist på Michelin-restaurant

En spansk kvinne døde lørdag etter å ha spist på Michelin-restauranten Riff i Valencia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

María Jesús Fernández Calvo (46) var ute å feiret mannens bursdag med deres sønn, da det gikk fryktelig galt.

The Daily Telegraph skriver at den spanske kvinnen døde av å ha spist på en Michelin-resturant i Valencia.

Stengt

Restauranten har hatt en Michelin-stjerne siden 2009, og fikk fornyet stjernestatusen sin i 2019.

Restauranten er nå stengt på ubestemt tid mens spanske myndigheter undersøker dødsfallet.

Den 46 år gamle optikeren hadde bestilt en rett som inneholdt sopp, og det spekuleres i om det var denne som forårsaket dødsfallet.

Det var 18 stykker på restauranten som ble dårlige etter å ha spist soppretten, men ingen flere er i livsfare. Blant de som ble syke var også kvinnens mann og sønn (12).

Samarbeidsvillig

Kokk og eier av Riff, Bernd Knöller, sier uttalelse at det er de som har bestemt å stenge restauranten for offentligheten inntil videre.

– Jeg har tilbudt fullt samarbeid med Valencias helsemyndigheter helt fra starten for å få klarhet i hva som har skjedd. Jeg håper vi finner årsaken til det som har gått galt så fort som mulig, sier Knöller i sin uttalelse.

– Uansett hva som førte til dødsfallet, vil jeg gi min sterkeste beklagelse for hva som har skjedd. Jeg håper alle faktaene kommer på bordet innen kort tid, sier Knöller.

Undersøkes

Lokale helsemyndigheter har åpnet en undersøkelse for å finne årsaken til dødsfallet. 48 gjester ved restauranten har blitt intervjuet av de lokale helsemyndighetene for kartlegge hvor mange som ble dårlige mellom 13.-16. februar.

En grundig inspeksjon av restauranten har også blitt foretatt av helsemyndighetene, men det ble ikke funnet noe problematisk som kan ha bidratt til matforgiftning. Etterforskerne har også samlet inn prøver av ingredienser og ferskvarer som var en del av menyen, og de blir nå analysert, skriver El Pais.

– Vi har gjennomført en inspeksjon av restauranten og alt ser ut til å være normalt. Nå venter vi på svar fra prøvene som ble gjort av matvarene som blir analysert, sier helsesjef for regionen, Ana Barcelo.