Anne Brith gir seg som blogger

Anne Brith Davidsen (43) har besluttet å legge ned bloggen sin.

For én uke siden var det ikke lenger mulig å lese innleggene på Anne Brith Davidsens (43) blogg. I stedet ble leserne møtt med reklame for bloggerens kommende bok «Kvinner som hater kvinner».

I fredagens God morgen Norge-sending forteller firebarnsmoren at hun har besluttet å legge ned bloggen.

Årsaken er ifølge Davidsen at hun frykter for familiens, da spesielt barnas, sikkerhet.

– Det er ikke verdt det. Ikke nå lenger. Og det er derfor jeg gjør som jeg gjør nå, forteller hun.

– Har gått for langt

43-åringen sier at hun i løpet av mange år som blogger har opplevd mye hets og trusler, men at det toppet seg etter en trussel mot datteren hennes.

– Når det sendes en trussel til en uskyldig mindreårig, da er det tydelig at det har gått alt for langt. Jeg ser at det ikke blir bedre med tiden, det blir bare verre. De kommer ikke til å gi seg med mindre jeg legger ned bloggen, sier hun.

Hun forteller at hun flere ganger har anmeldt slike meldinger til politiet, og at særlig truslene gjør henne oppriktig redd.

– Jeg har fått mange trusler rettet direkte mot meg tidligere, men når det nå handler om barna er det en helt annen sak, sier hun, og legger til at det har vært vanskelig å fokusere på andre ting når det har stått på som verst.

Fjernet barna fra bloggen

Davidsens barn var lenge en del av bloggen, men i fjor tok hun et valg om å skjerme dem fra eksponeringen. En del av årsaken var at hun ville at de skulle slippe ubehagelige kommentarer fra fremmede.

43-åringen vedkjenner at hun oppigjennom årene nok kan ha gjort ting som har provosert andre.

– Jeg vet at jeg sikkert har tråkket mange på tærne de siste årene, og at jeg har sagt og gjort klønete ting.

Truet leser

For noen måneder siden skrev Dagens Næringsliv at Davidsen selv skal ha truet en kritisk leser.

Ifølge DN skal Davidsen ha ringt til vedkommendes arbeidsgiver, kalt henne et nettroll og truet med politianmeldelse fordi hun hadde kritisert et firma for å samarbeide med bloggeren. Davidsen selv var ikke enig i at henvendelsene hennes var av truende karakter.

Til God morgen Norge sier at hun hele veien har vært seg selv, og at det kanskje er nettopp dét nettrollene har hengt seg opp i.

– Jeg er ganske frittalende, litt unorsk og kanskje til og med litt annerledes. Kanskje er grunnen bare at haterne liker å finne feil ved andre, sier hun.

Angrer ikke

Likevel angrer hun ikke på noe av det hun har gjort i løpet av sin bloggerkarriere.

– Nei, jeg angrer ikke. Men jeg innser nå at jeg må beskytte de jeg er glad i, og jeg innser at heksejakten bare blir verre. Jeg har fått nok rett og slett, konstaterer hun og legger til:

– Mange sier at jeg fortjener all denne hetsen, men ingen mennesker fortjener år etter år med mobbing. Ingen. Hverken på skolen, på jobben i, i offentligheten, eller hjemme.

Davidsen har blogget i over åtte år. Bloggkarrieren startet med en bakeblogg, men utviklet seg etter hvert til en livsstilsblogg.

Hun har også vært en del av TV 2s dokuserie Bloggerne i fire sesonger, men forlot serien i fjor.