FB-sjef Robert Mueller og president Donald Trump (Photos by SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP)
FB-sjef Robert Mueller og president Donald Trump (Photos by SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP) Foto: Saul Loeb Brendan Smialowski

Mueller-rapporten kan være klar neste uke

Ifølge CNN kan rapporten om den såkalte Russland-etterforskningen være klar allerede i neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CNN siterer anonyme kilder i det amerikanske justisdepartementet.

USAs justisminister Bill Barr forbereder seg på å legge fram rapporten, ifølge kanalen.

Trolig vil rapporten være hemmeligstemplet når den leveres inn, men den skal legges fram for Kongressen få dager etter, og Barr har uttalt at han vil offentliggjøre så mye av rapporten som mulig.

Hittil har 34 personer og tre virksomheter enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen.

Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat har blitt felt av Mullers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Han er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Det er uvisst om Mueller i rapporten vil svare på det sentrale spørsmålet i etterforskningen: Om Trump eller personer rundt ham har samarbeidet med Russland for å styrke Trumps valgkamp mot Hillary Clinton i 2016.

Mueller har hittil ikke offentliggjort bevis som knytter Trump til et slikt samarbeid, men spesialetterforskeren har i rettsdokumenter avfeid presidentens påstander om at verken han eller personer rundt ham møtte russiske aktører under valgkampen.

Ifølge Mueller fant et slikt møte sted. Der skal de ha diskutert bygging av Trump Tower i Moskva.

Muellers team har også gransket om Trump har hindret etterforskningen.

Etterforskingen av Trump-kampanjens Russland-kontakt har vart i to år.