To finalister trekker seg – Carina Dahl er vinneren av Torpet kjendis

Vinneren av Torpet kjendis blir kåret etter at konkurransen tar en uventet vending.

Etter fire uker skal Torpet kjendis avsluttes og en vinner, som får komme inn på Farmen kjendis-gården, skal kåres.

De tre siste gjenværende deltakerne skal kjempe mot hverandre i en kunnskapskonkurranse for å kåre tidenes første vinner av Torpet kjendis.

I finalen på den lille husmannsplassen på Stange i Hedmark står kunstner Aune Sand (52), artist Carina Dahl (33) og tidligere TV-veterinær Trude Mostue (50).

Men i mandagens siste episode av Torpet kjendis på TV 2 Sumo, tar finalen en uventet vending:

To av finalistene trekker seg like før konkurransen, og dermed blir vinneren utropt uten kamp.

Se hele sesongen av Torpet kjendis på TV 2 Sumo.

Trude trekker seg

Først velger Trude å trekke seg fra Torpet kjendis dagen før finalen, fordi hun ikke er motivert til å være der lenger.

– Da jeg tapte tvekampen på Farmen var jeg egentlig klar for å reise hjem. Det var feil for meg å dra til Torpet, og jeg fikk en psykisk nedtur da jeg kom dit, sier Trude på telefon til TV 2, åtte måneder etter innspillingen.

Trude tok det overraskende valget rett etter at hun slo Kristin Gjelsvik (32) i den aller siste kampen på Torpet kjendis. Kristin tapte i kunnskap mot Trude, og bloggeren måtte forlate den lille gården etter å ha vært der i fire uker.

Trude forteller i ettertid at hun valgte å gjennomføre kampen fordi hun håpte å få tilbake motivasjonen dersom hun vant. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Jeg liker ikke å trekke meg fra ting, men det måtte ende slik. Jeg var helt utmattet og hadde ikke mer å gi, sier Trude.

KAMP: Nykommeren Trude måtte kjempe for sin plass på Torpet kjendis. Hun slo ut Kristin i en kunnskapskonkurranse. Foto: Alex Iversen/TV 2
KAMP: Nykommeren Trude måtte kjempe for sin plass på Torpet kjendis. Hun slo ut Kristin i en kunnskapskonkurranse. Foto: Alex Iversen/TV 2

Kunnskapskonkurranse

Dermed står det kun to deltakere igjen på Torpet kjendis, og Aune og Carina skal møtes i en kunnskapskonkurranse.

Idet de to finalistene har stilt seg opp på konkurranseplassen og kameraene har begynt å rulle, spør programleder Gaute Grøtta Grav (39) hvordan det føles at én av dem er på vei til Farmen kjendis.

Da tar Aune Sand ordet og deler hva han har på hjertet:

– Mormor, nå har tiden kommet. Tusen takk for at jeg fikk lov til å vokse opp på et slikt fantastisk sted. Jeg har gjort så godt jeg kunne. Jeg har fulgt deg i alt, og jeg har hatt det med meg hele tiden, sier Aune i programmet.

HADDE MYE PÅ HJERTET: Aune takket sin mormor før han sa farvel til programleder Gaute Grøtta Grav og forlot Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2
HADDE MYE PÅ HJERTET: Aune takket sin mormor før han sa farvel til programleder Gaute Grøtta Grav og forlot Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2

Aune forlater Torpet kjendis

– Jeg er uendelig takknemlig, men den smerten å være borte fra mine barn, den er ikke til å bære lenger. Nå er tiden kommet for å reise til New York, sier Aune videre i programmet.

Både Carina og Gaute ser forvirret ut, før programleder spør om dette betyr at Aune vil reise hjem, til tross for at han har vært på Torpet kjendis en hel måned og har en stor sjanse til å komme inn på Farmen kjendis-gården.

– Nå må jeg reise tilbake til Marianne (kona Marianne Aulie, red.anm), sier Aune, før han plukker opp sekken sin og går ut fra Torpet kjendis-gården.

Se Aune Sand trekke seg fra Torpet kjendis i videoen i toppen av saken.

GIKK SIN VEI: Aune trakk seg fra Torpet kjendis etter fire uker på den lille gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
GIKK SIN VEI: Aune trakk seg fra Torpet kjendis etter fire uker på den lille gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Carina vinner

Dermed blir en sjokkert Carina utropt som vinneren av Torpet kjendis.

– Jeg ble først forbannet over at Aune ikke ville ta kampen. Jeg var veldig klar for kamp, så det var absolutt ikke slik jeg ønsket å vinne, sier Carina på telefon til TV 2, åtte måneder etter innspillingen fant sted.

Carina mener at hun ikke fikk noe forvarsel i løpet av deres fire uker sammen på Torpet kjendis om at Aune ville reise hjem.

– Aune hadde ikke snakket om savnet etter familien eller at han ikke var motivert tidligere. Han snakket derimot ekstremt varmt om Farmen, og han var giret på å komme inn på gården, sier hun.

– Vi forberedte oss sammen til konkurransen kvelden før. Han var klar for kamp helt frem til vi fikk vite at det var en kunnskapskonkurranse, sier Carina.

TORPET-GJENGEN: Trude, Aune, Carina og Kristin var de fire siste Torpet kjendis-deltakerne. Foto: Alex Iversen/TV 2
TORPET-GJENGEN: Trude, Aune, Carina og Kristin var de fire siste Torpet kjendis-deltakerne. Foto: Alex Iversen/TV 2

– Feigt

Carina mener at hennes motstander forstod at hun var bedre forberedt til kunnskapskonkurransen enn ham.

– Dagen før konkurransen sa han til meg at han ikke hadde noen vinnersjanse dersom det ble kunnskap. Jeg hadde lest mye i gårdsboken og hadde mer kunnskap enn ham. For meg er det åpenbart at han trakk seg fordi han følte at han ikke hadde en stor sjanse mot meg. Han ville ikke tape ansikt, sier hun.

33-åringen påpeker at hun er veldig glad i Aune, men hun forstår ikke hvorfor han ikke fullførte siste del av Torpet kjendis-konkurransen.

– Jeg synes det var feigt av Aune. Han burde tatt kampen, og hadde han vunnet, kunne han heller trukket seg da. Det hadde vært mer rettferdig, sier hun.

– Jeg liker Aune veldig godt, og vi hadde mange fine samtaler på Torpet, men akkurat denne handlingen sliter jeg med å respektere, legger hun til.

TV 2 har vært i kontakt med Aune Sand, men han ønsker ikke å kommentere saken.

– Verdig vinner

Til tross for at hun sikret seg Torpet kjendis-seieren uten en finalekamp, mener Carina at hun er verdig en plass på Farmen kjendis-gården.

– Jeg har vært på Torpet én måned og kjempet meg gjennom lange dager, mye arbeid og konkurranser der. Vi var kun tre deltakere på Torpet, og det var til tider tøft. Jeg føler at jeg er en verdig vinner, sier hun.

– Men måten konkurransen endte på, ødela den gode følelsen av å vinne. Jeg unnet ikke meg selv å glede meg over det i starten, men etter hvert gikk sinne og irritasjon over til glede, sier Carina.

Nå går turen videre til Farmen kjendis-gården for Carina. Der kommer hun inn som fullverdig deltaker etter at de andre deltakerne har vært på Li gård i fire uker.

VINNER: Torpet kjendis-vinner Carina får komme inn som fullverdig deltaker på Farmen kjendis. Hun får med seg en finalekniv fra Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2
VINNER: Torpet kjendis-vinner Carina får komme inn som fullverdig deltaker på Farmen kjendis. Hun får med seg en finalekniv fra Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2

Heftig krangel

Den siste uken på Torpet kjendis var preget av en anspent stemning mellom deltakerne. Da det skulle avgjøres hvem av Aune og Kristin som skulle møte nykommeren Trude til den siste kampen på Torpet kjendis, oppstod det en heftig diskusjon.

Aune beskyldte Kristin for å ikke vise respekt for arbeidet på Torpet kjendis, noe Kristin synes var veldig urettferdig. Det hele endte med at Kristin ga seg og tok kampen, som hun senere tapte.

Se krangelen mellom Aune og Kristin her:

​Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

Se alt av Torpet kjendis på TV 2 Sumo. ​​​​​​​

.