FORLENGER: Petter Thoresen fortsetter som landslagstrener i ishockey.
FORLENGER: Petter Thoresen fortsetter som landslagstrener i ishockey. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Thoresen ønsket videre som landslagssjef

Hockeyforbundet forlenger trolig avtalen med Petter Thoresen. Styret behandler saken mandag kveld.

Etter det TV 2 erfarer forlenger hockeyforbundet avtalen med landslagssjef Petter Thoresen på tirsdag.

Innstillingen legges frem for styret mandag kveld, og så fremt det ikke oppstår noe uventet der vil avtalen være i boks. Thoresen selv har uttalt at han ønsker en forlengelse.

Thoresens kontrakt går i utgangspunktet ut etter VM i mai, men han har kontraktsfestet at avtalen skal reforhandles før VM. VG omtalte først saken i januar hvor Petter Thoresen uttalte at han regnet med å bli enig med hockeyforbundet om en ny avtale innen kort tid. TV 2 vet at flere av spillerne reagerte på timingen.

For etter at Petter Thoresen tok over som landslagssjef etter Roy Johansen i 2016, har det vært noe turbulens. Misnøyen har gått på spillerstil, ledelse, og opplegget rundt landslaget.

Det toppet seg med et oppvaskmøte mellom landslagets spillerutvalg og landslagsledelsen etter VM i 2018.

– Det var noen gnisninger som ble tatt tak i etter VM som vi prøver å rydde opp i, også får vi se om det er tilstrekkelig til at vi forlenger med Petter eller om vi går etter en annen trenerkandidat, sa generalsekretær Ottar Eide til TV 2 den 31.januar.

Avtalen om at Thoresens kontrakt skulle reforhandles nå før VM har TV 2s hockeyespert, Erik Follestad også reagert på.

– Jeg ser egentlig ingen grunn til at avtalen skal forlenges nå. Det er i VM du får målt om møtene de hadde etter VM i fjor har gitt resultater. De har hatt én samling, men der var ikke de beste med. Thoresen har ikke hatt noe forum til å vise at det har blitt bedre, og det er derfor jeg stusser over at det kanskje forlenges med en landslagssjef som har en jobb å gjøre, sa Follestad Johansen til TV 2 i januar.

Ishockeyforbundet bedyret at spillerne skulle bli hørt i prosessen og TV 2 vet at sportssjef Petter Salsten har vært i kontakt med flere av spillerne etter at denne kritikken ble omtalt. Etter det TV 2 erfarer er meningene delte, men flere av spillerne er mer positivt innstilt til Thoresen som landslagssjef.

Generalsekretær, Ottar Eide ønsker ikke å kommentere denne saken før tirsdag når de annonserer sitt valg.

– Vi har gjort det vi trenger å gjøre i denne prosessen. Utover det har jeg ingen kommentar nå.