Henrik Kristoffersen røk ut av åttedelsfinalen i parallellslalåm-rennet i Stockholm tirsdag.

Kristoffersen møtte landsmann Sebastian Foss Solevåg, som var raskest i første renn med 41 hundredeler. I det andre rennet ble aldri spennende, for Foss Solevåg virket å ha god kontroll og seg videre til kvartfinale med 34 hundredeler ned til Kristoffersen.

– Det er alltid kjipt å ryke ut. Det er ingen tvil om det. Jeg vil alltid gjøre det bra, men Sebastian er veldig bra på dette. Det er også en grunn til at jeg ikke kjører tea eventene i VM og sånt, for det er andre som er bedre på dette. Da får de plassen i stedet, og det er helt naturlig og sånn det bør være, sier Kristoffersen til TV 2.

Sebastian Foss Solevåg røk ut i kvartfinalen for østerrikske Marco Schwarz.

– Han er veldig rask i starten, og så har en trent en del mer på bokseteknikken enn det jeg har. Det har Leif og Jonathan også. Jeg mangler litt der, sier Kristoffersen om sin overmann i åttedelsfinalen.

Dårlig med tid til ekstra gren

Selv har han aldri tatt seg videre fra første runde i City Event.

– Det er ganske mange flere slalåm- og storslalåmrenn, så det er et kompromiss hva man skal trene på. Skal vi dytte inn enda en gren til, så begynner det å bli knapt med tid når jeg skal gjøre både storslalåm og slalåm. Det er nok litt lettere når man er slalåmkjører, for det er mer tid til det, sier Kristoffersen.

Det var Kristoffersens første renn etter at NRK meldte tidligere tirsdag ettermiddag at han ikke skal trene mer med landslaget denne sesongen. Bakgrunnen er skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Henrik Kristoffersen.

– Per dags dato er jeg mest opptatt av sporten. Jeg kjørte slalåm på søndag og kom rett hit i dag, og så skal jeg rett til Bansko, så jeg har egentlig ikke hatt tid til å tenke på noe annet enn å forberede meg til alle rennene som kommer. Det blir svart-hvitt-nyanser med syndebukker og helter, så det kan vi ta en annen gang, for akkurat nå er sporten viktigere, sier han til TV 2.

Begge de norske alpinistene røk rett ut i åttedelsfinalen. Ragnhild Mowinckel måtte gi tapt for Mikaela Shiffrin fra USA, mens Kristin Lysdahl ble slått av hjemmehåpet Frida Hansdotter.​

Sikret slalåmkula

Marcel Hirscher tok seg enkelt videre fra første hinder da han slo Victor Muffat-Jeandet med 94 hundredeler. Siden han med det ville bli dårligst nummer åtte i tirsdagens renn, sikret Østerrike-stjernen seg sammenlagtseieren i slalåmcupen for sjette gang i karrieren.

I kvartfinalen ble det stopp for Hirscher. Der ble høyreiste Ramon Zenhäusern for sterk med et drøyt halvsekund. Sveitseren gikk hele veien til finalen, og akkurat som i fjor slo han André Myhrer. Sverige venter fortsatt på sin første hjemmeseier i det årlige byrennet.

På kvinnesiden vant Shiffrin finaleduellen med tyske Christina Geiger. Dermed gjorde hun som Hirscher og vant slalåmcupen for sjette gang.