Solskjær gir medlemsboom for Manchester Uniteds supporterklubb

Siden Ole Gunnar Solskjær tok over jobben som manager for Manchester United, har lagets supporterklubbs medlemstall skutt i været. Liverpool er likevel fortsatt Norges største.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På de to månedene Ole Gunnar Solskjær har vært trener for Manchester United har supporterklubben fått 3000 nye medlemmer.

Daglig leder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Bernt Hjørnevik, er fornøyd med økningen i medlemmene og mener kristiansunderens retur til Old Trafford skal ha mye av æren.

– Solskjær har bidratt mye til økningen i medlemstallene. Så lenge han er der blir det flere medlemmer. Mye avhenger nå av at han får bli i jobben, sier Hjørnevik.

Til tross for Solskjær og en stor økning i supporterklubbens medlemstall, har de ennå ikke gått forbi Liverpools supporterklubb.

– Vi er dessverre ikke større enn Liverpool ennå. Vi jobber hele tiden med å bli flere og vi har ofte kampanjer for å rekruttere. Det er viktig for oss å være størst, forteller Hjørnevik.

Liverpool fortsatt Norges største

Liverpools supporterklubb ble i august i fjor meldt som Norges største supporterklubb. Med 47.000 medlemmer ved månedsskiftet, mot Uniteds 41.000 medlemmer, ligger de på toppen som Norges største.

Arve Vassbotten, ansvarlig redaktør i Liverpools supporterklubb, mener grunnen til deres økende medlemstall er en blanding av gode resultater og deres egne supportere som rekrutterer.

– Det handler nok ikke bare om denne høstens resultater, men og at vi har et veldig solid grunnfjell i medlemsmassen. De som ble fans mellom 1960- og 1980-tallet har vært flinke til å rekruttere kommende generasjoner inn i Liverpool-familien, sier Vassbotten.

Selv om Liverpool er den største supporterklubben, mener Vassbotten det er andre ting som er viktigere enn det.

– Vi ønsker jo selvsagt å være større, bedre, høyere på tabellen og vinne flere trofeer enn Manchester United. Uansett om det er på banen eller om det handler om medlemstall. Men det viktigste for oss er interessen for Liverpool.

– Vil Uniteds supporterklubb kunne overgå dere dersom Solskjær får mer tid i Manchester United?

– Det får tiden vise. De gjør en god jobb i deres supporterklubb, så det blir nok perioder der vi skal knive om å være størst. Det er bare gøy.

– Tror du dere kan ha mistet supportere til United etter Solskjær?

– Det ville overrasket meg veldig. Det siste medlemmet jeg med sikkerhet vet at vi mistet til Manchester United var Solskjær selv. Han er velkommen tilbake hos oss dersom det ikke skulle gå veien for han i Manchester, forteller Liverpool-supporteren.