Sparta reagerer på utestengelse: – De konkluderer helt feil

Kampstraffen til Didrik Nøkleby Svendsen og Adrian Saxrud Danielsen klare. Nå reagerer Sparta Sarpsborg på at førstnevnte får strengest straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under lørdagens kamp mellom Lillehammer og Sparta Sarpsborg at de to slåsskjempene barket sammen etter kampslutt. Lillehammers Adrian Saxrud Danielsen åpnet kampen med to slag i kjeven på Spartas Didrik Nøkleby Svendsen.

​Se hendelsen øverst i saken.

Nå er straffen klar: Nøkleby Svendsen må stå over fire kamper, mens Saxrud Danielsen mister tre. Det får Sparta til å reagere.

– Her mener jeg DISU bommer på straffen. De konkluderer helt feil. Saxrud Danielsen starter alt og Didrik avslutter det bare. Slik jeg ser det må Saxrud Danielsen få en strengere straff, forteller Spartas trener, Sjur Robert Nilsen, til TV 2. ​

Straffes for tidligere synder

Hovedargumentet som Disiplinærutvalget (DISU) legger til grunn for utestengelsen er at Nøkleby Svendsen har vært involvert i lignende situasjoner tidligere i karrieren. I fjor fikk han en 20 kampers utestengelse for slåssing, mot nettopp Lillehammer.

– I denne situasjonen blir det feil å straffe Didrik for tidligere hendelser. Her må han forsvare seg, det er ikke han som starter slagsmålet. I alle andre ligaer får den som starter slagsmålet strengere straff, men tydeligvis ikke i Norge, sier Nilsen.

Dette blir Didrik Nøkleby Svendsens tredje utestengelse på like mange sesonger. I 2016-2017 sesongen ble han utestengt i åtte kamper for et slagsmål under en kamp mot Lillehammer. I fjor fikk han altså 20 kamper for samme grunn og mot samme motstander.

Ekspert enig med Sparta

TV 2s hockeyekspert, Bjørn Erevik, støtter Sparta-treneren i kritikken av suspensjonen. Han synes det er rart Saxrud Danielsen ikke får en strengere straff for å være den som startet slagsmålet.

– Jeg er enig i Sjur Robert Nilsens vurdering. Når DISU annerkjenner at Saxrud Danielsen starter, så må det være rom for Nøkleby Svendsen til å forsvare seg. Du burde ikke bli straffet for å være større og sterkere enn den andre parten, forklarer Erevik.

Han mener begge spillerne burde fått like lang kampstraff.

– Når DISU annerkjenner at Saxrud Danielsen er den aggressive parten som starter det hele, så burde han få flere kampers karantene for slagsmålet enn det Svendsen får. Om da Svendsen får en kamp ekstra for gjentagende forseelser, så er det greit. Det burde vært like mange kamper på begge, sier Erevik.

Les begrunnelsen fra DISU under:

Adrian Saxrud Danielsen

Didrik Nøkleby Svendsen