Hveteboller for store og små i vinterferien

Enkel oppskrift som kun trenger etterheving etter at bollene er trillet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

[Sponset innlegg]

Hveteboller for store og små bollebakere i vinterferien

  • Enkle å lage, ingen forheving, kun etterheving etter at bollene er trillet ut.
  • NB! Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.

Denne oppskriften gir ca. 20 boller

  • 5 dl melk (gjerne H-melk)
  • 150 g (1 ½ dl) flytende Melange
  • 125 g melis
  • 50 g fersk gjær eller tørrgjær
  • ca 750 g hvetemel
  • 3/4 ts kardemomme
  • 1/5 ts salt

Hell melk, flytende Melange og melis i en kasserolle, visp sammen og kok opp. Hell over i en bakebolle.

Avkjøl blandingen til den er «fingervarm». Sett eventuelt kasserollen ut hvis det er kaldt/snø eller i kaldt vann i oppvaskkummen.

Rør gjæren ut i den fingervarme blandingen. Tilsett hvetemel (start med 700 g), kardemomme og salt. Elt sammen. Tilsett eventuelt mer mel til du får en glatt og smidig deig.

Ta deigen ut på et bakebord, elt sammen og del deigen opp i ca. 20 biter og trill ut til boller. Sett bollene på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett lunt til heving, i 1 time og 15 minutter.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 grader i 12-15 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.

Tips: Deigen kan også kjevles ut, drysses med kanel og sukker, rulles sammen og skjæres opp som kanelsnurrer. Stekes som hveteboller.

HVETEBOLLER: Enkle å lage for både store og små. Foto: TV 2
HVETEBOLLER: Enkle å lage for både store og små. Foto: TV 2