ULYKKE: Ekteparet fra Karmøy omkom mandag i en helikopterulykke.
ULYKKE: Ekteparet fra Karmøy omkom mandag i en helikopterulykke. Foto: Privat

Ektepar omkom i helikopterulykke

Det var Jarle Hegerland (46) og Ann-Cathrin Losvik (48) som omkom i helikopterulykka på Røldalsfjellet om ettermiddagen 17. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Vest Politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

Helikopteret skulle fra Røldal skisenter til Karmøy, da det kjørte inn i en fjellside.

Ekteparet var fra Avaldsnes på Karmøy i Rogaland.

Navnene har blitt frigitt i samråd med familien til avdøde, skriver politiet i pressemeldingen.

– Dette er selvfølgelig et enormt sjokk. Jeg trodde først ikke at det var sant. De var veldig snille og gode mennesker. De var glad i sine barn og var alltid positive, forteller Losviks bror, Lars Losvik til TV 2.

– De elsket å være ute på tur. Var ofte på ski i Røldal.

Han forteller at han har fått hundrevis av kondolanser fra venner og bekjente.

ELSKET NATUREN: Losviks bror foteller at eksteparet elsket å være ute på tur. Foto: Privat
ELSKET NATUREN: Losviks bror foteller at eksteparet elsket å være ute på tur. Foto: Privat

– Det oppleves bra. Godt å høre alt det gode som blir sagt om dem, sier Losvik.

Ulykken ble etterforsket av Vest politidistrikt og Hardanger lensmannsdistrikt samt Statens havarikommisjon for transport.

– I forbindelse med søk etter helikopter i området Røldal ble helikopteret funnet i en bratt fjellside mellom Røldal skisenter og Seljestad. Begge de to som var i helikopteret er funnet omkommet kl 0420 i natt. De omkomne er en dame og en mann, begge i 40åra, opplyste operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt i en pressemelding i går.

Helikopteret ble hentet ned fra fjellet rundt klokken 17.20 mandag.

– Tragisk og trist

Helikopteret havarerte på vei til Karmøy mandag. Ivar Lid Riise / TV 2
Helikopteret havarerte på vei til Karmøy mandag. Ivar Lid Riise / TV 2

Ordfører i Karmøy kommune sier hendelsen er tragisk for lokalsamfunnet.

– Vi har et samfunn der folk kjenner hverandre og har et godt forhold, og da er det mange som blir berørt. Det er en tragisk og trist hendelse, sa ordfører Jarle Nilsen til TV 2 da hendelsen ble kjent mandag.

Nilsen opplyste at kommunen står klar til å bistå de berørte i saken.

– Kommunen står klar med et tilbud, og har mange kompetente folk som jobber opp mot denne hendelsen. Vi er klare til å bidra dersom vi får forespørsler på det.

– Våre tanker går selvfølgelig til de nærmeste som blir berørt av dette, sa Nilsen.

Helikopterinteresse

I et intervju med lokalvisa Haugesunds Avis i romjula i fjor sa Hegerland at han likte å ha ting ikke alle andre hadde. Mindre enn en måned tidligere hadde han hentet sitt nye Robinson R44-helikopter i Trondheim sammen med sin kone.

Han uttalte også at han hadde tatt helikopterlappen via intensivkurs i Florida i juli og august sommeren samme år. Der lærte han seg alt om navigasjon, helikopterets oppbygging, stressmestring og radiosamband.

Avslutningsvis i intervjuet fortalte han at han var takknemlig overfor kona, som lot ham være borte så lenge, og ikke minst fordi hun lot ham følge denne drømmen.

På Lillestrøm

Hva som var årsaken til helikopterulykken er foreløpig uklart. Hendelsen blir etterforsket av Vest politidistrikt og Hardanger lensmannsdistrikt, samt Statens havarikommisjon for transport (SHT).

Sistnevnte begynte sine undersøkelser mandag ettermiddag. Samme kveld ble det bekreftet at de hadde sikret helikoptervraket og transportert det til havarikommisjonens hangar på Kjeller ved Lillestrøm.

SHT-direktør William J. Bertheussen sier til NTB at de er i full gang med undersøkelser. Foreløpig vil han ikke si noe om hva de har funnet ut.

– Vår oppgave er ikke å komme med raske konklusjoner, sier han.

Han vil heller ikke spekulere i når man kan vente en foreløpig rapport om helikopterulykken.

– Hensikten med havarikommisjonens undersøkelser er å bidra til bedre sikkerhet. Det handler om å gjøre grundige undersøkelser, og det tar nødvendigvis en del tid, sier Bertheussen.