ANGREPET: Skuespilleren Jussie Smullett hevder han ble angrepet av to menn på gata i Chicago.
ANGREPET: Skuespilleren Jussie Smullett hevder han ble angrepet av to menn på gata i Chicago. Foto: Keith Mayhew / Stella Pictures

Skuespiller hevdet han ble angrepet – politiet mener han selv står bak

Den amerikanske skuespilleren Jussie Smollet skal ifølge kilder i politiet ha betalt to menn for å iscenesette et angrep mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder TV-kanalen CNN.

Den 29. januar ble det kjent at skuespilleren, mest kjent for sin rolle som Jamal Lyon i TV-serien Empire, angivelig hadde blitt angrepet av to menn på gata i Chicago.

Smullett fortalte politiet at han hadde blitt angrepet av to menn som ropte rasistiske og homofobiske utsagn til ham.

Skuespilleren hevdet også at én av mennene tok et tau rundt halsen hans, og helte et kjemisk stoff på han.

To brødre pågrepet

To nigerianske brødre ble pågrepet, mistenkt for angrepet. De ble senere løslatt etter at politiet hadde fått nye bevis i saken.

I ettertid av det angivelige angrepet fikk den kjente skuespilleren massiv støtte av andre kjendiser på sosiale medier.

«Det som skjedde med Jussie gjør meg kvalm. Jeg kan ikke tro at slike ting fortsatt skjer. Hvilken verden er det vi lever i?», skrev artisten Ariana Grande på Twitter.

Tidligere visepresident i USA, Joe Biden, skrev at slike angrep aldri må tolereres i USA.

«Vi må stå opp mot disse angriperne og kreve at slikt hat aldri får en grobunn. Homofobiske og rasistiske tanker hører ikke hjem noe sted. Vi står sammen med deg Jussie», skrev Biden videre.

Nå har saken imidlertid tatt en ny vending.

Iscenesatt angrep

Kilder i politiet sier til CNN at de mener at Jussie Smollett skal ha betalt de to mennene som først ble pågrepet, for å ha iscenesatt et angrep mot ham.

Selv nekter skuespilleren for anklagene. Hans advokater, Todd S. Pugh og Victor P. Henderson, sier i en uttalelse til CNN at Smollett er sint og knust etter de siste anklagene fra politiet.

– Han har nå blitt et ytterligere offer etter at kilder i politiet påstår at Jussie spilte en rolle i sitt eget angrep. Ingenting er lenger fra sannheten, og alle som hevder noe annet lyver, sier de i uttalelsen.

I ettertid av hendelsen har Smullett delt sin frustrasjon over å ikke bli trodd.

– Hvis jeg hadde sagt at gjerningspersonene var muslimske, mexikanske eller svarte så føler jeg at flere ville ha trodd på meg. Og det sier litt om hvor vi står som land akkurat nå, sa skuespilleren i et intervju med Good Morning America.