OMKOM: Dette bolighuset ble tatt av et 60-70 meter langt jordras i Råbygda i Orkdal lørdag. Melanie Bolm (26) kom seg ikke ut og omkom i raset.
OMKOM: Dette bolighuset ble tatt av et 60-70 meter langt jordras i Råbygda i Orkdal lørdag. Melanie Bolm (26) kom seg ikke ut og omkom i raset. Foto: NTB scanpix

Melanie (26) omkom i jordraset

Det var 26 år gamle Melanie Bolm som omkom i jordraset i Orkdal i Trøndelag lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette skriver NRK.

Raset, som var rundt 60 til 70 meter langt og 39 meter bredt, traff kårboligen på et småbruk i Råbygda i Orkdal, klokken 15.23 lørdag.

Det var et familiemedlem som da varslet om ulykken, etter å ha kommet seg ut av huset.

Personen som meldte om raset, opplyste at en person til befant seg i sokkelleiligheten i boligen som de leide.

Det ble satt i gang en stor leteaksjon etter den savnede personen.

Like etter klokken 22 lørdag kveld, kom meldingen om at en person var funnet omkommet.

Mandag morgen gikk politiet ut med at det var Melanie Bolm (26) som døde i skredet.

Bistår familien

Orkdal kommune bistår familien som har mistet alt av eiendeler, samtidig som familien er i sorg over personen som omkom.

– Familien mangler alt, vi bidrar med alt vi kan av praktiske ting, slik som klær og husly. Vi strekker ikke til i sånne sammenhenger, men vi gjør så godt vi kan, sier ordfører Jørgen Indergård i Orkdal.

I tillegg til praktisk hjelp, hjelper også kommunen til med psykisk hjelp til familien.

– Vi har et kriseteam som har bistått familien til langt på natt i går. De fortsetter å hjelpe familien så lenge det er nødvendig, opplyser Indergård.

– Maks uflaks

Jordskredet var ikke større enn 30 meter bredt, men det var nok til å rasere hele huset.

Indergård, fatter ikke at skredet skulle treffe huset. Én person omkom, én annen person rakk å komme seg ut av huset uskadd.

– Det er et helt vanlig terreng i landet, ikke spesielt bratt der raset har gått. Vi ser at det bare er en liten flekk som har rast, og det har kun truffet huset. Maks uflaks, sier ordføreren.

– Vi er ikke vant til ras i dette området. De berørte er personer i lokalmiljøet. En tragisk hendelse og vond dag for oss i Orkdalen, forteller en tydelig berørt ordfører.