Oppskrift fra Rita Haugen fra Rena.

Du trenger:

  • 4 egg
  • 3 1/2 dl sukker
  • 225 g margarin eller meierismør
  • 6 1/2 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 1/2 dl H-melk
  • 1 1/2 dl kulturmelk

Varm stekeovnen til 170 grader. Dekk bunnen og smør kantene på en 24 cm springform.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre. Smelt margarin/smør, melk og kulturmelk i eggedosisen og sikt i det tørre.

Bland sammen til en glatt deig.

Stek på nederste rille i varm ovn i ca. 40 minutter.

Kakaokrem til fyll og pynt

  • 300 g mykt margarin
  • ca. 900 g siktet melis (tilsett eventuelt litt mer melis hvis kremen trenger litt mer fylde)
  • 3/4 ss siktet kakao (mer hvis du vil ha mørkere krem)
  • 4 ts vaniljesukker
  • 9 ss sterk kaffe

Pisk sammen alle ingrediensene til en glatt krem.

Avkjøl kaken litt, del den på langs og smør litt av kakaokremen på bunnen. Legg toppen av kaken over og smør over/dekk kaken med resten av kakaokremen.

FARMEN KJENDIS-KAKA: Christer Rødseth bakte den velkjente kaken med Wenche i dag. Foto: TV 2
FARMEN KJENDIS-KAKA: Christer Rødseth bakte den velkjente kaken med Wenche i dag. Foto: TV 2