SNØVÆR: Et lavtrykk i Norskehavet gjør at Nord-Norge kan forvente opptil én halvemteter med snø kommende uke.
SNØVÆR: Et lavtrykk i Norskehavet gjør at Nord-Norge kan forvente opptil én halvemteter med snø kommende uke. Foto: StormGeo

Her kan det komme en halvmeter snø

Det pågående mildværet vil fortsette denne uken, men i Nord-Norge må de belage seg på å finne frem snøskuffa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en uke med mildvær og plussgrader i stort sett hele Norge i uken som har vært, kan de som bor nord for Trøndelag vente seg nesten en halvmeter med snø.

Østlandet må belage seg på nok en uke med plussgrader.

– Det mildværet vi har sett i uken som har vært, vil fortsette kommende uke også. I løpet av mandagen vil det komme et lavtrykk inn fra Norskehavet som vil gi nedbør på Vestlandet, men snø lenger nord, opplyser Beate Tveita, meteorolog ved StormGeo til TV 2.

Det kan komme så mye som en halvmeter med snø. I tillegg til at det vil det blåse sterkt.

– Områdene Finnmark, Nordland og Troms vil få nedbør som snø. Det kan komme opptil 50 centimeter med snø. Det vil også komme vind fra nordøst som vil gi sterk kuling i disse områdene, forteller hun videre.

Solgløtt Østafjells

Det uvanlige mildværet på denne årstiden gjør at Østlandet og Oslo vil få plussgrader i starten av uka. Selv om det er meldt mye skyer, vil solen komme frem enkelte dager.

– Det vil ikke bli de store forandringene i været østafjells. Det vil være noen få plussgrader. I Oslo vil det være rundt fire til fem plussgrader og skyer, men solen vil kunne gløtte frem enkelte tider, forteller meteorologen.

Værskifte på onsdag

Selv om uka vil starte mildt for Østlandet, vil det komme et værskiftet på onsdag kveld. Det kan bety dårlige kjøreforhold.

– Det vil komme nedbør Østafjells fra onsdag av. Det er ikke snakk om så mye, men gradene kryper rundt null som vil si at det kommer som snø. Folk må nok belage seg på dårlige kjøreforhold på onsdag kveld og torsdag, sier Tveita.