MÅ BLI HJEMME: Daniel-André Tande kunne juble for en en fin femteplass i Oberstdorf for to uker siden. Nå ryker dessverre VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
MÅ BLI HJEMME: Daniel-André Tande kunne juble for en en fin femteplass i Oberstdorf for to uker siden. Nå ryker dessverre VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader

VM ryker for Tande: – En kjedelig avslutning på et bedritent år

Norge må klare seg uten Daniel-André Tande i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Tande ovenfor TV 2.

Det var under et treningshopp i Lahti for en uke siden at hopperen falt og skadet kneet. Dermed måtte Kongsberg-hopperen stå over helgens verdenscuprenn i Willingen. Nå er det klart at 25-åringen også må stå over VM, og at sesongen er over.​

– En kjedelig avslutning på et bedritent år. Det blir ekstremt kjipt å se VM fra sofaen, sier Tande til TV 2.

– Jeg følte at jeg var på gang nå. Sesongen har vært tung, men etter de siste ukene følte jeg at jeg var en medaljekandidat.

Det startet allerede før sesongen med alvorlige sykdomsproblemer. Nordmannen slet også sportslig i sesonginnledningen med en rekke svake resultater.

Nylig begynte pilene å peke oppover for lysluggen. Under skiflygingen i starten av februar i Obersdorf noterte Tande seg for sesongbeste med femteplass.

Norge har ikke hatt noen stor helg i Willingen. I søndagens renn ble Johann André Forfang beste nordmann på niendeplass. Halvor Egner Granerud ble 14, det var plassen foran Robert Johansson. Forfang og Johansson lå på henholdsvis femte- og sjetteplass etter den første omgangen, men maktet ikke å følge opp.

Anders Fannemel, Marius Lindvik og Thomas Aasen Markeng klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Det gikk vesentlig bedre med Maren Lundby som vant sitt niende renn for sesongen. Hun imponerte voldsomt med å sette bakkerekord i begge omgangene.