FORTVILER: Naomi Osaka liker ikke spekulasjonene som kom etter bruddet med treneren.
FORTVILER: Naomi Osaka liker ikke spekulasjonene som kom etter bruddet med treneren. Foto: Jewel Samad

– Det er en av de mest sårende tingene jeg noen gang har hørt

Tennisens nye nummer en fortviler over spekulasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naomi Osaka er tennisens ferskeste superstjerne etter å ha vunnet US Open i september, Australian Open i januar og klatret helt til topps på verdensrankingen.

Forrige uke overrasket hun mange ved å annonsere at hun ikke lenger skulle samarbeide med trener Sascha Bajin.

– Hei alle sammen, jeg vil ikke lenger jobbe med Sascha. Jeg takker ham for sitt arbeid og ønsker ham alt det beste i fremtiden, skrev hun på Twitter.

Hun fikk også svar fra Bajin.

– Takk, Naomi. Jeg ønsker også deg alt det beste. For et eventyr det har vært. Takk for at du lot meg være en del av dette, skrev han.

Fortviler over spekulasjoner

Etter to Grand Slam-titler på rad, var det svært overraskende for mange at hun brøt med treneren hun jobbet med i et så suksessfylt år.

Derfor var det naturlig nok det store spørsmålet da Osaka møtte til pressekonferanse før ATP-turneringen i Dubai.

– Jeg ventet på det spørsmålet. Det jeg hovedsakelig vet er at alle tror det handlet om penger, men det gjorde det ikke, sier 21-åringen til The National.

– Det er en av de mest sårende tingene jeg noen gang har hørt. Fordi jeg reiser med alle i teamet mitt, ser jeg dem mer enn familien min, så jeg ville aldri gjort det mot dem, fortsetter hun.

– Vil ikke sette suksess foran lykke

Hun er likevel svært kryptisk når hun snakker om hvorfor det endte med trenerbrudd.

– Jeg tror grunnen min er at jeg ikke vil sette suksess foran min egen lykke. Det er hovedgrunnen. Jeg kommer ikke til å si noe stygt om ham, fordi jeg er veldig takknemlig for alt han har gjort for meg, sier Osaka.

Det var mens hun tok karrièrens andre Grand Slam-triumf at hun begynte å innse at det var på tide å sette en stopper for samarbeidet.

– Det brygget seg opp i Australia, og jeg tror noen kunne se det på måten vi omgikk hverandre. Jeg ville ikke at vi skulle ende det på en dårlig måte, for han var på en måte den som fikk meg til å åpne meg opp for folk, så jeg ville ikke at det skulle være en fiendtlig greie, sier 21-åringen.

– Ikke ideelt

Med en mastersturnering like rundt hjørnet innrømmer hun likevel at den nåværende situasjonen ikke er optimal.

– Det er ikke ideelt å reise til Indian Wells uten en trener, medgir hun, selv om 21-åringen ser ut til å være tilfreds med situsjonen.

– Jeg føler veldig lykkelig. Jeg er omgitt av folk som virkelig bryr seg. De har så positiv energi. Jeg er takknemlig for alle som jeg har rundt meg nå, sier Osaka.