Vilt hockeyslagsmål vekker reaksjoner

– Det er veldig dumt gjort, sier TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kokte skikkelig i Sparta Amfi da Lillehammer satte inn det avgjørende 4-3-målet i spilleforlengelsen i lørdagens kamp.

Like etter scoringen barket Lillehammers Adrian Saxrud Danielsen og Spartas Didrik Nøkleby Svendsen sammen i et skikkelig slagsmål.

– Alle spillerne kommer ut og går forbi boksen til Sparta etter scoringen. Det blir litt jubling og det blir mye følelser. Det er jo en episode med Kristiansen og Hickman først der, sier TV 2-ekspert Erik Follestad.

Men det var i duellen mellom Saxrud Danielsen og Nøkleby Svendsen at det gikk desidert hardest for seg.

– Saxrud Danielsen gir Nøkleby Svendsen en på tygga først. Det er tydelig. Så det må Saxrud Danielsen ta på sin kappe. Men så rakner det jo totalt for Nøkleby Svendsen. Han gir Lillehammer-spilleren ordentlig juling. Det er utrolig klønete med den historien han har. Det er veldig dumt gjort, sier Follestad.

Se hendelsen i videovinduet øverst i saken.

– Han har vært utestengt mange kamper før, og han har gjort vesentlig styggere ting enn det han gjorde på lørdag. Han er sterkest og da ser det litt styggere ut. Han burde uansett klart å holde hodet kaldt, mener den tidligere Vålerenga-profilen.

I forrige sesong fikk Nøkleby Svendsen 20 kampers karantene etter slåssing. Også den episoden skjedde mot Lillehammer.​​

Treneren tar Nøkleby Svendsen i forsvar
Didrik Nøkleby Svendsen ønsker ikke å kommentere hendelsen. Han henviser til trener Sjur Robert Nilsen.

– Jeg har egentlig ikke så lyst til å si så mye om hva som skjer der. Vi mener vel egentlig at bildene taler for seg selv. Nå skal forbundet vurdere saken, og vi vil gi vår forklaring til dem, sier treneren til TV 2.

– Jeg synes saken ble blåst veldig opp og fremstilt feil. Etter vår mening fremstår hendelsesforløpet annerledes enn hva såkalte hockeyeksperter vil ha det til.

– Hva er det dere mener skjer?

– Det er ikke mye som skjer. Det begynner med at en Lillehammer-spiller kommer hånlige uttalelser. Da kommer det reaksjoner. Det er helt vanlig.

– Han kan ikke straffes for å være sterkere
​Treneren klar på at det er Lillehammer-spilleren som starter det hele.

– Sånn som vi ser det, så er det en Lillehammer-spiller (Saxrud Danielsen, jou. anm.) som bokser Didrik når ting begynner å roe seg. Det eneste Didrik gjør er å avslutte det. Det er sånn som skjer. I det Didrik ser på dommeren, så fortsetter han Lillehammer-spilleren.

– Frykter du at din spiller likevel kan få en streng straff nå?

– Nei. Det ville vært ufortjent. Han kan ikke straffes for å være sterkere, mener treneren, som ikke har noe problem med hvordan Nøkleby Svendsen oppførte seg.

– Det er sånn som skjer i hockey, sier Nilsen.

Kommentator i lørdagens kamp, Ole Christian Foss, tror at Sparta-spilleren kan vente seg en hard straff.

– Dette blir det reaksjoner på. Dette er ikke noe vi ønsker å se. Han har fått lange karantener før. Dette blir ikke småtterier. Dette kommer til å få konsekvenser, det er det ingen tvil om, sa kommentatoren.

En avgjørelse fra forbundet vil trolig komme i løpet av uken.

Adrian Saxrud Danielsen har ikke besvart TV 2s gjentatte henvendelser.​​