Det norske stortalentet sendte ballen rett i fortumlet tilskuer

Kristoffer Reitan traff ikke bare perfekt, men leverte likevel det beste norske europatour-resultatet på over ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Reitan (20) traff en overrasket og fortumlet tilskuer under matchspillet mot Ryan Fox i ISPS Handa World Super 6 Perth i Australia.

Tilskueren ble truffet i ryggen, og ble så fortumlet at han mistet fotfestet og deiset i bakken. Heldigvis så det ut til å gå bra med mannen som ble truffet.

Se hva som skjedde over!

Beste norske resultat på ti år

Reitan endte til slutt på en sterk femteplass i turneringen, noe som er det beste norske europatour-resultatet siden 2008.

– Jeg er veldig happy med uken totalt sett. Hadde du sagt til meg på starten at jeg skulle komme på femteplass, hadde jeg tatt imot det. Selv om det ble en litt irriterende avslutning på dagen, er jeg veldig godt fornøyd med å ha fått en så bra start på sesongen, sier Kristoffer Reitan til Norsk Golf.

Det var i kvartfinalen Reitan røk ut av turneringen mot Ryan Fox, som er rangert som nummer 85 i verden og til slutt endte opp med å vinne turneringen.

Han er svært offensiv etter å ha levert Norges beste resultat på europatouren på over ti år.

– Jeg både håper og tror at dette bare var det første bra resultatet fra en norsk spiller i tiden fremover. Jeg tror vi kommer til å se en norsk seier på Europa- eller PGA-touren om ikke veldig lenge.

Vil ikke ha arving-stempel

Reitan er barnebarnet til Rema-gründer Odd Reitan og Magnus Reitans eldste sønn, og ble i fjor sommer den første mannlige norske golfspilleren til å delta i US Open.

I et intervju med Kapital tidligere denne uken, fortalte han om at han motiveres av å kunne skape sin egen identitet i stedet for å bli fremstilt som «arving».

Det var på ungdomsskolen han ble klar over at det kunne bli et slags stempel.

– Det kom alltid en eller annen kommentar om familien min, og jeg har aldri helt likt eller skjønt hvordan folk har brukt min families suksess for å identifisere meg, sier Reitan.

– Jeg har begynt å forstå, sakte men sikkert, hvordan dette har påvirket meg, og at dette faktisk er noe jeg drar ekstremt mye motivasjon fra. Jeg vil lage min egen identitet og skape noe eget, forklarer 20-åringen.