VISER FORM: Alexander Kristoff viser lovende takter i Tour of Oman. Her fra lørdagens seier. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
VISER FORM: Alexander Kristoff viser lovende takter i Tour of Oman. Her fra lørdagens seier. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Kristoff på andreplass i Oman

Alexander Kristoff fulgte opp åpningsseieren med nok en sterk prestasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen var sterkest av spurterne i hovedfeltet og ble dermed nummer to på den 156.5 kilometer lange etappen i Tour of Oman.

Alexej Lutsenko vant søndagens ritt. Astana-rytteren gikk på et solobrudd like før mål, og det var nok til å sikre seieren for fjorårets sammenlagtvinner. Ryan Gibbons ble nummer tre.

Sven Erik Bystrøm kjørte inn til 11. plass etter å ha hjulpet sin norske lagkamerat i spurten.

På lørdagens åpningsetappe var det Kristoff som tok seieren. Søndagens etappe var mer kupert, og andreplassen gjør at UAE-rytteren fortsatt har ledertrøyen. Det er tre sekunder ned til Lutsenko på andreplass i sammendraget.

Årets utgave av Tour of Oman avsluttes torsdag 21. februar.

– Det er kanskje den viktigste seieren på mange år. Desto mer befriende. Det viser også at han har tatt utfordringen og er klar til å ta opp kampen mot Gaviria og de andre meget solide spurterne i UAE, sa TV 2-kommentator Christian Paasche etter Kristoffs seier på den første etappen.