FJERDEPLASS: Til tross for fem bom, ble det fjerdeplass på Johannes Thingnes Bø. Han var imidlertid halvannet minutt bak vinneren.
FJERDEPLASS: Til tross for fem bom, ble det fjerdeplass på Johannes Thingnes Bø. Han var imidlertid halvannet minutt bak vinneren. Foto: Junge, Heiko

Ny Thingnes Bø-kollaps: – Nå er det litt krise

Elendig skyting sendte Johannes Thingnes Bø ut av seierskampen. Vetle Sjåstad Christiansen fulgte opp gårsdagens seier med pallplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thingnes Bø startet jaktstarten i amerikanske Soldier Hollow 41 sekunder bak ledende Sjåstad Christiansen.

Feilfri liggende skyting og et formidabelt tempo i sporet gjorde at den suverene verdenscuplederen ledet inn til tredje skyting.

Der gikk det, som i går, alt annet enn etter planen. I svært utfordrende forhold bommet han to ganger på første stående.

På andre bommet han tre ganger.

– Nå er det litt krise for Johannes på stående skyting, sa NRK-ekspert Ola Lunde fra kommentatorboksen.

– Det er tydelig at han ikke behersker stående skyting i vind nå, fulgte han opp.

Sjåstad Christiansen klarte derimot å takle de tøffe forholdene. Han banket ned 19 av 20 blinker, men klarte ikke å holde franske Quentin Fillon Maillet bak seg. Han gikk i mål til andreplass, 26 sekunder bak vinneren.

Det er 26-åringen fra Geilos fjerde pallplassering i verdenscupen.

– Jeg føler at jeg ikke er i posisjon til å være skuffet over en andreplass. Jeg gjorde et veldig bra løp, men det var en franskmann som ødela festen. Det er vi vant til, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Johannes Dale ble tredje best av de norske. Han bommet tre ganger og var i mål på 11.-plass. Deretter fulgte Henrik L'Abée-Lund som nummer 20 etter seks bom, mens Erlend Bjøntegaard tok 23.-plassen. Sistnevnte bommet også seks ganger.