SØLVBJØRN: Hans Petter Moland og hans film «Ut og stjæle hester» vant sølvbjørn under årets internasjonale filmfestival i Berlin
SØLVBJØRN: Hans Petter Moland og hans film «Ut og stjæle hester» vant sølvbjørn under årets internasjonale filmfestival i Berlin Foto: Lukas Salna, 4 ½ Fiksjon AS

«Ut og stjæle hester» vant Sølvbjørn

Filmfotograf Rasmus Videbæk fikk sølvbjørnen for beste foto for «Ut og stjele hester». Filmen er regissert av norske Hans Petter Moland.

Moland hadde med seg både Videbæk og produsent Håkon Øverås til prisutdelingen under Berlin internasjonale filmfestival lørdag kveld. Videbæk er fra Danmark.

– Etter en uke med fantastisk respons fra publikum og et samlet internasjonalt presse- og kritikerkorps er det å bli hyllet med pris i Berlin – i konkurranse med det ypperste av internasjonale filmer – prikken over i-en, sier Moland.

Nominert for fjerde gang

Det er fjerde gang Moland blir nominert i hovedkonkurransen på Berlinale, etter «Kraftidioten», «En ganske snill mann» og «The Beautiful Country».

Årets film «Ut og stjele hester» er basert på Per Pettersons bestselgende bok ved samme navn fra 2003.

Tre norske filmer

Tre norske filmer konkurrerte også i barnefilmkonkurransen Generation Kplus i Berlin – der det er barn og tenåringer som utgjør juryen.

Der endte med hederlig omtale for kortfilmen «Pappa» av Atle S. Blakseth og Einar Dunsæd.

Det ble derimot ingen utmerkelse for de to andre norske bidragene, «Månelyst i Flåklypa» av Rasmus A. Sivertsen og kortfilmen «She-Pack» av Fanny Ovesen.