TILBAKE PÅ BENKEN: I mai kan disse to bli å se sammen for Manchester United igjen. Her fra 2010 da Sir Alex overrakk en gave til Ole Gunnar Solskjær Foto: AP Photo/Jon Super
TILBAKE PÅ BENKEN: I mai kan disse to bli å se sammen for Manchester United igjen. Her fra 2010 da Sir Alex overrakk en gave til Ole Gunnar Solskjær Foto: AP Photo/Jon Super

Ferguson leder United i jubileums-kamp mot Bayern München

26. mai møtes Manchester United og Bayern München til en oppvisningskamp. Det er med Sir Alex Ferguson som manager, og trolig Ole Gunnar Solskjær på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder klubben på sine hjemmesider. Anledningen er at det er 20 år siden klubbenes legendariske finale i mesterligaen. Den vant Manchester United 2-1 etter en minneverdig snuoperasjon. Ole Gunnar Solskjær tuppet inn den avgjørende scoringen på overtid, og ifølge BBC er den nåværende United-manageren ventet å ta del i oppgjøret.

Med er i hvert fall den legendariske manageren Sir Alex Ferguson. Han ga seg i Manchester United i 2013 etter å ha vunnet 13 seriemesterskap med klubben. Han gikk også til topps i den gjeveste Europacupen to ganger.

I tillegg til Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen, besto Manchester Uniteds vinnerlag av en rekke store navn. Blant andre Peter Schmeichel, Gary Neville, David Beckham, Andy Cole og Teddy Sheringham var med. Også Henning Berg var i klubben på tidspunktet, men var ikke inolvert i finalen.

For Bayern München var flere legender i aksjon i 1999. Blant dem var Oliver Kahn, Lothar Matthäus og Stefan Effenberg. Laget ble ledet av Ottmar Hitzfeld.

Kampen spilles på Old Trafford, selv om finalen for 20 år siden ble spilt på Camp Nou i Barcelona.

(©NTB)