SEIRET: Alexander Kristoff vant første etappe av Tour of Oman. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani )
SEIRET: Alexander Kristoff vant første etappe av Tour of Oman. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani )

Kristoff tok årets første seier: – Løftet aldri rumpa fra setet

Nordmannen vant åpningsetappen i Tour of Oman.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første etappen av årets Tour of Oman endte i massespurt. Der var Alexander Kristoff best da han vant foran Bryan Coquard og Nacer Bouhanni.

Dermed kunne nordmannen juble for sin første seier i årets sesong. Lagkameratene Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen gjorde en god jobb som hjelperyttere på den 138.5 kilometer lange etappen.

– Det var medvind og gikk veldig fort. Det var vanskelig å komme bakfra, fordi det virkelig strakk seg ut, men det var også vanskelig å beregne fordi du ikke kan gå for tidlig med slik medvind. Du trenger å ligge i dragsuget, sier Kristoff ifølge Cyclingnews.

De spesielle vindforholdene gjorde også at spurten ble av det spesielle slaget.

– Faktisk løftet jeg aldri rumpa av setet, jeg satt gjennom hele spurten. Det handlet mest om fart i beina, faktisk, og jeg har ganske god fart i beina. Jeg trente en del på det gjennom vinteren. Da jeg så at jeg havnet i front med 70 meter igjen, var jeg ganske selvsikker. Men du vet aldri, noen kan plutselig komme bakfra i full fart, men jeg er veldig glad for seieren, sier Kristoff.

Den rutinerte spurteren André Greipel så lenge ut til å bli en av Kristoffs hardeste konkurrenter om etappeseieren, men tyskeren fikk en vanskelig jobb da han punkterte ti kilometer fra mål.

Kristoff står nå med totalt ni etappeseirer i Tour of Oman. Årets utgave avsluttes torsdag 21. februar.