MASKERT BENKESITTER: Den tyske playmakeren har måttet bruke mye tid på oppvarming og benkesitting denne sesongen. Her fra oppgjøret mot Manchester City tidligere denne måneden. Foto: Oli SCARFF / AFP
MASKERT BENKESITTER: Den tyske playmakeren har måttet bruke mye tid på oppvarming og benkesitting denne sesongen. Her fra oppgjøret mot Manchester City tidligere denne måneden. Foto: Oli SCARFF / AFP

Kryptisk Özil-tweet gir hint om fremtiden

– Det kan bli en kald krig som pågår noen år, sier TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mesut Özil fikk ikke være med da Arsenal dro til Hviterussland for å møte BATE Borisov.

Tyskeren har fått mindre og mindre tillit av Unai Emery denne sesongen, og hans ukelønn på nærmere fire millioner kroner utgjør en svær utgiftspost for klubben.

I januar verserte det flere rykter om at klubben ønsket å låne ut playmakeren, men VM-vinneren fra 2014 ser ikke ut til å ville forlate London-klubben.

Fredag kveld siterte Özil Arsenal-legenden Dennis Bergkamp med dette utsagnet:

– Når du starter å holde med en fotballklubb, gjør du det ikke på grunn av troféene, en spiller eller historien. Du gjør det fordi du har funnet deg selv der og funnet et sted hvor du hører hjemme.

Özil, som har to år igjen av kontrakten, har kun startet halvparten av Arsenals ligakamper denne sesongen. Teknikeren har ikke vært involvert etter 2-1-seieren mot Cardiff 29. januar. Han har også slitt med diverse skader og sykdom.

Emery forklarte vrakingen mot BATE på følgende måte:

– Vi har med oss spillerne vi mener er klare til å spille. Ramsey er ikke med fordi han ikke har trent med laget, Sokratis har trent, men ikke nok, og det samme gjelder Mesut, sa Emery på pressekonferansen i forkant av 0-1-tapet.

TV 2-ekspert: – Kan bli en kald krig
​TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller tolker Twitter-meldingen dithen at Özil vil bli værende på Emirates.

– Det virker mer eller mindre som en erklæring om at han vil være i Arsenal, sier Stamsø-Møller.

Samtidig påpeker eksperten at det er en svær vanskelig situasjon.

– Situasjonen er veldig prekær. Den klart største stjernen i Arsenal er, sånn jeg tolker det, persona non grata. Når han i tillegg har høyest lønn, så er det et kjempeproblem. Det virker som at Arsenal-styret bruker lønnen hans som en grunn til at de ikke kan kjøpe spillere, sier Stamsø-Møller.

– Han er fort verdens beste fotballspiller som ikke spiller regelmessig fotball. Hvis man ser helt usentimentalt på det, skulle man ønske han gikk til en annen klubb slik at man fikk se ham spille fotball oftere. Det hadde vært interessant å se ham i Italia for eksempel.

I januar skal det ha vært interesse fra nettopp Italia. Også kinesiske klubber skal ha Özil på blokken.

– Tror du Özil har en fremtid i Arsenal så lenge Emery styrer skuten?

– Jeg tror ikke at Arsenal kommer til å sparke treneren sin med det første, det går imot alt det klubben har stått for. Det kan bli en kald krig som pågår noen år. Han vil vel helt sikkert spille fotball, samtidig så ønsker han å bli i Arsenal. Det er ikke vits i å stikke til Kina, han tjener bra allerede. Jeg tror ikke på en snarlig løsning, sier Stamsø Møller.