– Første gangen han sier noe som kan tolkes feil

Ole Gunnar Solskjær mener at fotballkamper avgjøres av individuelle ferdigheter. Ikke nødvendigvis taktikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se pressekonferansen i vinduet øverst!

– Hvordan har du opplevd de taktiske duellene under kamper, spør TV 2 ham på pressekonferansen forut mandagens cupkamp mot Chelsea.

– Taktikk er én ting. Du forbereder deg til kampen, og må se an forskjellige scenarioer. Du har de spillerne du har. Noen er skadet, noen er tilgjengelige. Alle motstandere gir deg taktiske utfordringer. Men du prøver å løse dem, i tillegg til å skape problemer for dem med din egen taktikk, svarer Solskjær.

– Hittil har PSG-kampen vært den eneste der vi har møtt et lag som har spilt annerledes enn de gjorde før. En del lag har spilt den 3-4-3-formasjonen, som alltid er en vanskelig en. Men kamper blir som oftest avgjort av individuelle ferdigheter eller i boksen. Det står ikke på taktikk, fortsetter kristiansunderen.

Det sier han i kjølvannet av 0-2-tapet for PSG, der flere har stilt spørsmål ved Solskjærs taktiske egenskaper. Blant dem var Brede Hangeland.

«Oppgjøret viste at nordmannen foreløpig mangler den taktiske finessen som kreves på det øverste nivået. Solskjær må lære fort om han skal forlenge sitt opphold på Old Trafford», skrev den tidligere Premier League-stopperen.

Tar Solskjær i forsvar

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller konstaterer at timingen er litt uheldig for kristiansunderen.

– Når Guardiola sier at kamper avgjøres i bokser, sitter folk bare og sier at selvfølgelig gjør de det. Når Solskjær sier det akkurat nå, kan det høres rart ut fordi han ikke lyktes i forrige kamp, sier Stamsø-Møller.

Han tar imidlertid Uniteds vikarmanager i forsvar.

– Dette er omtrent første gangen han sier noe som kan tolkes som en feil ting å si. Og det er ikke nødvendigvis en feil ting å si. Han har svart så godt for seg som mulig frem til nå. Så prøver selvfølgelig journalister alt det er verdt å finne noe å ta ham på. Jeg synes noe av det mest imponerende med trenere, er at de nesten alltid klarer å si de riktige tingene, sier TV 2s fotballekspert.

– Jeg er helt overbevist om at han har mye å lære. Han er ikke ferdig i det hele tatt, men det var ikke de beste managerne helt i starten av sine karrierer, heller, påpeker han.

– Må glemme denne uken

Stamsø-Møller mener at «det er nå det begynner» for Solskjær. Kampene han skal revansjere PSG-tapet i er ikke av det enkle slaget: Først Chelsea borte i cupen, så Liverpool hjemme i ligaen.

– Kampene de neste månedene avgjør veldig mye for fremtiden hans. Han trenger å fortsette å gjøre slik han gjorde før PSG-kampen – at kampplanen fungerer, formspillerne leverer og at han unngår skader. Han må gjøre omtrent som han har gjort til nå, mener TV 2s fotballekspert.

– Jeg tror han har en veldig god sjans til å opprettholde stemningen og humøret. Spillerne virker veldig motiverte. Han må gjøre alt han kan for å få folk til å glemme denne uken, fortsetter han.

Selv er kristiansunderen krystallklar på at det ikke nytter å dvele ved tapet.

– Du får ikke panikk fordi du taper en kamp. Du endrer ikke på alt bare av den grunn. Vi er nødt til å fortsette å jobbe med den måten vi ønsker å spille fotball på. Vi har lyst til å vise oss frem mot Chelsea og Liverpool, sier Uniteds vikarmanager.