Storebror Hendrik (24) stepper inn på verdens beste sandvolleyball-lag

Skadetrøbbel for Anders Mol gir broren muligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2018 ble et eventyrår for sandvolleyball-duoen Anders Mol og Christian Sørum. 2019 har imidlertid startet verre for Mol, som har slitt med et vondt kne.

Det har han nå tatt konsekvensen av.

Mol trener ikke sandvolleyball om dagen, og har så godt som bestemt seg for å stå over kommende turnering i Doha.

Gode råd ble dermed dyre for Christian Sørum som ikke ønsket å gå glipp av turneringen i Qatar.

I fraværet av Anders Mol stiller i stedet hans tre år eldre bror, Hendrik, opp.

– Jeg har en del å leve opp til. Han er jo verdens beste blokkspiller og fikk alle de utmerkelsene i fjor. Sånn sett er det en del å leve opp til. Det blir store sko å fylle, men det tar jeg med et lett hjerte, sier Hendrik Mol.

I fjor sjokkerte duoen Mol/Sørum verdenseliten i sandvolleyball. I løpet av kort tid etablerte de seg som duoen som ble rangert som best i verden.

Christian Sørum svarer slik på om Hendrik Mol tilfører duoen noe nytt.

– Han er sterkere, begynner han.

– Og smartere, skyter Hendrik inn.

– Og så synes jeg han server bra. Det er ikke Anders så god på enda, sier Christian Sørum og understreker at det er blant tingene Anders Mol kan forbedre seg på.

Trodde karrieren var over

Hendrik Mol er ikke hvem som helst i sandvolleyball-sammenheng. Han er til vanlig en del av en duo med Mathias Berntsen, per dags dato en duo som er rangert som nummer 45 i verden.

Tilbake i 2014 trodde han imidlertid at karrieren skulle være over. TV 2 har tidligere omtalt historien der han endte opp på senga med en pulserende smerte i det i venstre øye.

På det verste klarte ikke Mol å åpne øyet uten å tvinge det opp med fingrene.

– Det er en forferdelig merkelig opplevelse. Plutselig en dag er det bare ett øye å se på, har Mol tidligere forklart.

Mol frykter det verste. At han skal bli blind. Og at karrieren som volleyball-spiller skal være over.

Mol må gjennom mye behandling. Han kommer seg etter hvert til hektene, men synet på det ene øyet er kraftig redusert. Han anslår at han i dag har rundt 10 prosent syn på det ene øyet.

– Egentlig ser jeg bare på det ene øyet. Men jeg klarer på en eller annen måte å spille nå. Det er blitt en del av meg, sier Hendrik Mol den dag i dag.

Bryner seg på nederlandsk duo

Skademarerittet fra 2014 er nå et tilbakelagt kapittel. Nå ønsker Hendrik Mol å vise at han har noe på den ypperste arenaen å gjøre.

– Jeg er mer rutinert enn Anders. Sandvolleyball er en sport der erfaring er en nøkkel. Så det å være gammel, er ikke nødvendigvis så dumt for min del, sier 24-åringen.

I disse dager er den nederlandske duoen Brouwer/Meeuwsen - for øyeblikket rangert som nummer tre i verden - på plass i lille Sand i Suldal kommune for sparring i forkant av Doha-turneringen.

– Det er helt alfa og omega å trene mot de beste. Vi setter utrolig stor pris på at de kommer hit, til en fjordarm i Norge, slår Hendrik Mol og Christian Sørum fast.

– Sett at det hadde blitt dere to inn mot OL: Kunne dere klart å kvalifisere dere?

– Jeg er helt sikker på at Anders kommer tilbake, det er ikke snakk om noen ille skade. Men om vi skulle spilt sammen, så hadde jeg hatt troa, ja, sier Hendrik Mol.