Trude er ute av Farmen kjendis – skjult sykdom gjorde at hun ville hjem

TANGEN (TV 2): – Jeg var så nedkjørt at jeg var klar for å avslutte Farmen kjendis-oppholdet, sier Trude Mostue (50).

I søndagens episode av Farmen kjendis var det Trude Mostue (50) sin tur til å forlate Li gård.

Den tidligere TV-veterinæren tapte tvekampen i saging mot fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen (23).

For mange kom det kanskje som en overraskelse at Trude valgte nettopp Tiril som tvekamp-motstander, siden de to ble gode venner inne på Farmen kjendis-gården.

Like etter tvekamp-tapet forklarer Trude til TV 2 hvorfor hun tok dette valget:

– Jeg valgte Tiril fordi jeg ville utfordre meg selv. Alle trodde jeg skulle velge en av de svakeste, men slik er ikke jeg. Jeg ville heller gå for toppen. Jeg liker utfordringer, selv om de kan være urealistiske, sier Trude.

For Trude er det blandede følelser når hun nå forlater Li gård etter fire uker.

– Jeg kjenner på både glede og sorg. Å tapte mot Tiril er greit, fordi hun er den aller beste der inne, sier hun.

Se intervjuet med Trude i videoen i toppen av saken.

– Ekstremt sliten

Når TV 2 tar kontakt med Trude åtte måneder etter innspillingen, avslører hun at hun var så sliten etter fire uker på Farmen kjendis-gården, at hun var klar for å avslutte oppholdet da.

– Jeg var ekstremt sliten da, og jeg slet veldig med energinivået. Jeg kjente at jeg hadde dratt strikken for langt og jobbet for mye i forhold til energien min, sier Trude på telefon til TV 2.

– Jeg var så nedkjørt at jeg var klar for å avslutte Farmen kjendis-oppholdet, men jeg ville gjerne avslutte på en ordentlig måte. Jeg ville at motstanderen min skulle være den sterkeste, sier hun.

MØTTES TIL KAMP: Tiril Sjåstad Christiansen (23) og Trude Mostue (50) møttes til tvekamp i saging. Foto: Alex Iversen / TV 2
MØTTES TIL KAMP: Tiril Sjåstad Christiansen (23) og Trude Mostue (50) møttes til tvekamp i saging. Foto: Alex Iversen / TV 2

Tapte ikke med vilje

Trude påpeker at hun ikke tapte tvekampen med vilje, og hun hevder at det ikke var avtalt spill at storbonden Erik skulle velge henne som førstekjempe.

​​– Jeg prøvde hardt å vinne tvekampen, og jeg ville ikke trekke meg fra Farmen kjendis, selv om jeg var inne på tanken mot slutten. Hadde jeg vunnet tvekampen, hadde jeg blitt med videre, siden vi var så nærme slutten da, sier hun.

– Det var ikke maten og boforholdene som gjorde at jeg ville hjem, men det var fordi jeg følte at jeg hadde vært på jobb lenge, legger hun til.

Skjult sykdom

Årsaken til Trudes lave energinivå var en stoffskiftesykdom, som hun holdt skjult for de andre inne på gården.

– Stoffskiftesykdommen gjør at jeg ikke får energi inn i cellene, og da blir jeg trøtt og sliten, fryser lett og blir tregere i bevegelsene. Da vil jeg bare sove, forklarer Trude.

MOTSTANDERE: Trude Mostue (50) og Tiril Sjåstad Christiansen (23). Foto: Alex Iversen / TV 2
MOTSTANDERE: Trude Mostue (50) og Tiril Sjåstad Christiansen (23). Foto: Alex Iversen / TV 2

Til vanlig holder Trude sykdommen i sjakk med medisiner, men inne på gården ble medisinene påvirker av melkeprodukter, antar hun.

– Jeg var dum. Det var min egen feil, siden jeg tenkte ikke på at det var mye melk i grøten, så jeg tok tablettene min med maten, sier hun.

Etter hvert kjente Trude igjen symptomene og skjønte at stoffskiftesykdommen gjorde noe med energien hennes.

– Energinivået mitt ble verre og verre etter hvert, og jeg slet mer og mer. Men jeg skjønte første siste uke at det hadde skjedd noe med effekten av medisinene, og da var det for sent å gjøre noe med det, sier Trude.

Seier var ikke motivasjonen

For 50-åringen var det aldri en seier som var hennes motivasjon til å være på gården.

– Jeg var ikke med for å vinne Farmen kjendis. Jeg dro inn med en holdning om at jeg ville lære meg å drive gård som for hundre år siden. Jeg var der for å jobbe, ikke for å spille spillet, sier Trude på telefon, åtte måneder etter innspillingen fant sted på Tangen.

Trude mener derimot at en av deltakerne på gården spiller et spill og manipulerer de andre. Se hvem her:

Angrer ikke på diskusjonene

I løpet av sin tid på Farmen kjendis-gården havnet Trude i opphetede diskusjoner med både Mina Hadjian (43), Donna Ioanna (49) og Erik Anders Sæter (22). Den tidligere TV-veterinæren mener hun har lært mye etter diskusjonene på gården.

– Jeg angrer ikke på noe av det jeg gjør, men jeg lærer. Jeg har selvinnsikt nok til å ta til meg tilbakemeldinger, og det jeg har lært, er at folk oppfatter meg strengere enn det jeg er, sier hun til TV 2 like etter tvekamp-tapet.

Den strenge tonen forklarer hun med at hun gikk inn på Farmen kjendis for å drive en gård.

– Jeg har vært på jobb hele tiden, mens de andre har vært på leir. Jeg har tatt denne gården så på alvor. Det er dyr involvert, og for meg som er veterinær, så blir dette blodig alvor, sier hun.

– Angrer du på at du gikk så hardt ut?

– Jeg angrer ikke i det hele tatt. Det var helt nødvendig. Denne gjengen hadde ingen erfaring når de kom inn, så jeg var nødt til å være slik, hvis jeg skulle ha håp om å få noe struktur på gården fra begynnelsen av, sier Trude, som var storbonde den første uka på gården.

Fant støtte

Etter tvekamp-tapet synes Trude det var vanskeligst å ta farvel med Tiril og Kathrine Sørland (38).

– ​Jeg har jo nærmest blitt kjent som jernkvinnen inne på gården, siden jeg er ikke lett å bevege. Men jeg synes det var trist å ta farvel med Tiril og Kathrine. Vi synes det var veldig vanskelig den siste uka alle sammen, og vi støttet hverandre, sier hun.

For Trude går nå turen videre til Torpet kjendis, hvor hun møter kunstner Aune Sand (52), artist Carina Dahl (33) og blogger Kristin Gjelsvik (32).

Hittil har alle nykommerne på Torpet kjendis fått et kort opphold der, inkludert kokk Christer Rødseth (28), som tidligere denne uka røk ut av Torpet kjendis etter kun to dager.

Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet kjendis mandag, onsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo. ​​​​​​