FORHOLDER SEG TIL HUAWEI-AVTALEN: Therese Johaug forteller at hun har samarbeidet godt med Huawei i mange år. Foto: Yngve Sem Pedersen.
FORHOLDER SEG TIL HUAWEI-AVTALEN: Therese Johaug forteller at hun har samarbeidet godt med Huawei i mange år. Foto: Yngve Sem Pedersen.

– Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Huawei i mange år

Therese Johaug er opptatt av å ha sponsoravtaler hun kan stå inne for selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har flere ganger advart mot det kinesiske teleselskapet Huaweis virksomhet.

Senest tirsdag i forrige uke ba PST myndighetene om å være «oppmerksomme på Huawei som aktør, som man kan regne med har tette bånd og samarbeid med kinesiske myndigheter».

Grunnen er frykten for at statlig utenlandsk etterretning kan være en mulig trussel mot norsk sikkerhet.

Det påvirker ikke avtalen Huawei har med Therese Johaug.

30-åringen, som for tiden lader opp til VM i solfylte Seiser Alm, fikk spørsmål om sponsoravtalen i forbindelse med et pressetreff fredag.

– Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Huawei i mange år og forholder meg til den avtalen vi har, sier Johaug til TV 2.

Johaug har en rekke private sponsoravtaler. Hun er nøye når hun velger hvem hun vil samarbeide med.

– Jeg har lyst til å ha sponsorer som jeg kan stå inne for selv og hvor vi kan skape en god relasjon over tid. Det har jeg fått med de sponsorene jeg har i dag, forteller Johaug.

– Hva tenker du om oppstyret rundt Huawei den siste tiden?

– Jeg har hele tiden hatt et godt forhold til Huawei og Huawei Norge, og jeg forholder meg til den avtalen jeg har med dem.

Huawei, som tidligere også sponset langrennslandslaget og Heidi Weng, stod ved Johaug da hun i 2017 fikk sin mye omtalte dopingdom.

Huawei har også tidligere sponset Vålerenga Fotball, men Johaug er for øyeblikket den eneste utøveren de nå har en formell avtale med.

Både alpinist Alexander Aamodt Kilde og svømmer Emilie Løvberg har figurert i reklamevideoer for Huawei, men ingen av dem har en formell samarbeidsavtale med selskapet.

PR-sjef i Huawei, Anders Bigseth, sier til TV 2 at støyen rundt selskapet ikke gir noen utfordringer for samarbeidet de har med Johaug.

– Therese er en fantastisk ambassadør for Huawei og forbrukerproduktene våre. Hun er ikke bare en fantastisk skiløper, hun er også en dyktig forretningskvinne. Vi er veldig fornøyd med den private avtalen vi har med henne. Nå gleder vi oss til ski-VM i Seefeld, hvor vi skal heie på Therese og resten av det norske landslaget, sa Bigseth til TV 2 i forrige uke.​