UEFA etterforsker Ramos – nå trekker Real Madrid-stjernen uttalelsene

Sergio Ramos sa i et intervju at han pådro seg gult kort med vilje mot Ajax. Nå har Real Madrid-kapteinen fått svar fra UEFA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Europeiske fotballforbundet (UEFA) bekrefter at Sergio Ramos etterforskes etter at kapteinen uttalte at han pådro seg gult kort med vilje i sluttminuttene mot Ajax.

– Displinærundersøkelser er startet i forbindelse med uttalelsene til Real Madrid-spiller Sergio Ramos, bekrefter UEFA overfor BBC.

UEFA opplyser videre at Ramos kan bli utestengt i ytterligere én kamp for brudd på reglemene som sier en spiller vil bli utestengt i to kamper dersom det kommer frem at spilleren med vilje pådrar seg et gult eller rødt kort.

Det var i onsdagens Champions League-oppgjør at Ramos taklet Ajax’ danske angriper Kasper Dolberg i det 89. minutt uten å være i nærheten av ballen, og pådro seg umiddelbart det gule kortet.

Etter kampen ble han sitert på følgende i et TV-intervju:

– Ikke for å snakke ned motstanderen, men av og til må du ta slike avgjørelser i en kamp, og det var det jeg bestemte meg for å gjøre, sa Ramos om det gule kortet han fikk mot Ajax i et intervju med El Chiringuito TV.

Disse uttalelsene trekker nå Ramos. I en offisiell uttalelse han har lagt ut på Twitter hevder han nå at han ikke ville pådra seg gult kort med hensikt.

– Jeg vil gjøre det klart at jeg ikke tvang frem det gule kortet, konstaterer han.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller var skråsikker på at Ramos pådro seg gult kort med vilje.

– Måten han kjefter på Kasper Dolberg er for å være helt sikker på å være idiot nok til å få det gule kortet. Han vet hva han gjør, men det er risikabelt. De leder med ett mål. Det er bare to lag som har snudd tap hjemme til seier i Champions League siden 1992, så det skjer sikkert ikke, men å ta en sånn sjanse er kalkulert og iskaldt gjort. Det ser veldig ut som han får det gule kortet med vilje, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller om det gule kortet Ramos pådro seg i sluttminuttene.