– Uten troen hadde jeg vært mye mer sint og frustrert

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ber før løp, men aldri om et godt resultat.

En drøy uke før ski-VM startet lanserte Kristen Idrettskontakt (KRIK) sin splitter nye podkast «Hva føler du nå?». Første gjest ut var langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

I podkasten forteller Jacobsen om hva troen betyr for henne.

– Det er vanskelig å måle hvor viktig troen har vært, men hvis jeg skal prøve å tenke på hvordan livet hadde vært uten, hadde jeg nok vært mye mer sint, mye mer frustrert. Og egentlig fortapt, sier Jacobsen.

Hun håper flere tør å være åpen om egen tro.

– Det er veldig lite farlig å være åpen om at man er kristen, og at man tror. Det kommer jo bare gode ting ut av det. Jeg har nok alltid våget å være åpen min egen tro, men jeg tror nok at litt for mange tenker at det er både skummelt og farlig. For min del er det å tro bare positivt, sier hun.

Overfor TV 2 forteller Jacobsen at troen alltid har vært en del av henne og at den har hjulpet henne som skiløper.

– Jeg trenger ikke en forklaring på alt. Med det slipper man en del sinne. Sånn har det iallfall vært for meg. Jeg har en verdi og rolle utover det å være idrettsutøver som skal prestere når det gjelder. Det har vært med å gi meg en dypere forankret selvfølelse som ikke handler om hvilke resultater jeg kommer hjem med, sier hun.

Målet i Seefeld er å ta en individuell medalje, men Jacobsens verden går ikke under om hun ikke skulle lykkes.

– Så lenge jeg har forberedt meg, kommer det til å gå bra. Hvis det ikke går bra har jeg så dype røtter ellers at livet går veldig fint likevel. Det er kjedelig hvis jeg reiser hjem fra Seefeld uten å oppnå de målene jeg hadde satt meg, men jeg skal klare å komme meg over det ganske fort. Følelsen av verdi som menneske rokkes ikke ved selv om jeg ikke presterer.

– Ber du før viktige løp?

– Ja, men jeg ber aldri om et godt resultat. Jeg ber om at jeg skal få til det jeg er god for. Det ligger ikke i meg å be om gode resultater, for hvis jeg ikke er god nok er det avhengig av at noen andre skal underprestere. Det vil jeg ikke. Jeg har aldri bedt om et godt resultat, avslutter hun.