Dette prioriterer ikke politiet å etterforske

ÅLESUND (TV 2) Dette vogntoget mistet kontrollen og var svært nær å meie ned biler som nettopp hadde passert. Men politiet prioriterer ikke å starte etterforskning mot sjåføren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har diskutert denne aktuelle hendelsen internt på kontoret i dag, og kommet fram til at vi ikke har kapasitet til å etterforske saken, er konklusjonen til lensmann Ivar Sindre Hellene i Indre Hordaland.

Politiet begrunner dette på følgende måte.

– Vi er lei for det, men slik situasjonen er nå, må vi prioritere mellom prioriterte oppgaver, og denne når dessverre derfor ikke høyt nok opp på prioriteringslisten, er svaret TV 2 har fått fra lensmann for Indre Hordaland, Ivar Sindre Hellene.

Taus transportør

Den svært dramatiske hendelsen ble fanget opp av dashbordkameraet til Martin Remy Lodden da han hadde parkert på ei lomme langs E16 ved Evanger mellom Bergen og Voss tirsdag. Videoen viser at biler passerer like før hengeren får sleng.

– Hadde de to personbilene kommet noen sekunder senere, hadde det gått skikkelig galt. Det var ren flaks, sier Martin Remy Lodden til Bergens Tidende.

Politiet bekrefter overfor TV 2 at de har studert videoen og vedgår at den kunne ha ført til en alvorlig ulykke.

– Vi får til tider kjennskap til slike hendelser via mediene, og av erfaring vet vi at noen av sakene kan være svært ressurskrevende å etterforske. Noen saker etterforsker vi, og andre har vi ikke kapasitet til å etterforske, skriver Ivar Sindre Hellene i en epost til TV 2.

– Altfor dårlig

Geir Mo i Norges Lastebileierforbund reagerer sterkt på at politiet ikke vil etterforske hendelsen.

– Det er altfor dårlig. Det er jo en bomstasjon ikke mange kilometer unna hvor vogntoget er fotografert. Jeg vil tro det vil være smal sak å finne registreringsnummeret på vogntoget, sier Mo til TV 2.