SKRIVER BOK: Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som «Helsesista», blir forfatter for Cappelen Damm.
SKRIVER BOK: Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som «Helsesista», blir forfatter for Cappelen Damm. Foto: Anders Myhr Nielsen

«Helsesista» blir forfatter

– Jeg er like spent på denne boka som jeg håper de som følger meg er, sier Tale Maria Krohn Engvik (39).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som «Helsesista», blir forfatter for forlaget Cappelen Damm.

– Helsesista bryter tabuer og når ut til mange som ellers ikke ville tatt kontakt med den tradisjonelle helsetjenesten. Det er et stort behov for at kunnskapen hun formidler kommuniseres på så mange flater som mulig. Cappelen Damm ser viktigheten av å samle kunnskapen hennes i et varig og håndfast format, nemlig boka. Vi gleder oss til å bidra i arbeidet med å få Helsesistas budskap ut til flest mulig. Dette vil bli en svært viktig bok for en bred målgruppe, både ungdom og foreldre, skriver redaksjonssjef i Cappelen Damm, Hege Eikenes Randen, i en pressemelding til TV 2.

Lanseres i høst

Boken lanseres til høsten. Ifølge forlaget har de, sammen med andre forlag, i nærmere to år forsøkt å få Helsesista inn i en egen bok.

Nå har de omsider lykkes, og hovedpersonen selv legger ikke skjul på at hun er spent.

– Helsesista sitt univers skapes daglig og blir til mens jeg går. Og nå går altså veien min inn i en egen bok. Jeg er like spent som jeg håper de som følger meg, og heier på arbeidet mitt, er på denne boka, sier Tale Maria Krohn Engvik i pressemeldingen.

Egen serie på TV 2

Nyheten kommer kun en drøy uke etter at det ble kjent at helsesøsteren får et eget TV-program på TV 2.

Serien, som har premiere 1. mars på TV 2 og TV 2 sumo, skal ta opp vanskelige og tabubelagte tema som sex, kropp, nakenbilder, selvmordstanker og kjærlighetssorg på en enkel og ufarlig måte.

Hver uke har Helsesista med seg ulike ungdommer som forteller sine historier og byr på seg selv.

– Det viktigste for meg er å fortsette den frivillige jobben min som helsesøster på Snapchat, men jeg er utrolig takknemlig og glad for å få muligheten til å spre mitt viktige budskap, vise hvordan jeg møter ungdom på en ny måte og nå ut til et enda større publikum gjennom tv-serien, har Krohn Engvik tidligere uttalt til TV 2.

150.000 seere daglig

39-åringen er utdannet helsesykepleier. Hun jobbet som helsesøster på fire norske videregående skoler – men i 2017 bestemte hun seg for å si opp jobben og være helsesøster på Snapchat isteden.

Siden det har snapchatkontoen hennes «Helsesista» tatt fyr – og hun når opp til 150.000 seere daglig med stories om sex, kropp, psykisk helse og tematikk de unge er opptatt av.

Hun har vunnet prisen for årets forbilde og året sterke mening under Vixen Influencer Awards, og Rådet for psykisk helse ga henne også tabuprisen i 2018.