Skiresortene i Alpene forbereder seg på storinnrykk av skiturister, men nå ber myndighetene om at de som ikke er vaksinert mot meslinger holder seg borte.
Skiresortene i Alpene forbereder seg på storinnrykk av skiturister, men nå ber myndighetene om at de som ikke er vaksinert mot meslinger holder seg borte. Foto: Illustrasjonsbilde: Lionel Bonaventure

Meslingeutbrudd i Alpene – advarer turister

Minst 34 personer har blitt smittet av meslinger i Alpene siden nyttår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste av de som er smittet er unge voksne, ifølge nyhetsbyrået AFP. 18 av dem befant seg ved skiresortet Val-Thorens i De franske alpene.

Dansker smittet

To av de som er smittet i Val-Thores er danske skiturister, ifølge SSI. En ung mann og en voksen kvinne. De to kjenner ikke hverandre og var på skiferie på ulikt tidspunkt.

Skiresortene i Alpene er i ferd med å fylles opp av vinterferieturister fra hele Europa. Franske helsemyndigheter går nå ut og advarer turister som ikke er vaksinert mot å reise til distriktet, ifølge AFP.

136.000 døde

Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommer vi kjenner. På tross av at man kan vaksineres mot sykdommen, er den på frammarsj over hele verden, også i Europa.

Antall meslingutbrudd økte med rundt 50 prosent i fjor, viser en ny rapport fra Verdens helseorganisasjon.

I 2018 døde 136.000 mennesker av meslinger på verdensbasis. 72 av disse dødsfallene var i Europa - en region der tilgang på vaksiner er historisk høy.

Vaksinen beskytter først fullt ut mot meslinger 10-14 dager etter vaksinasjon.