MÅ SIGNERES: Avtalen som nå er vedtatt må signeres av Donald Trump. Han har varslet at han vil erklære situasjonen på grensen til Mexico å være en nasjonal krise i etterkant.
MÅ SIGNERES: Avtalen som nå er vedtatt må signeres av Donald Trump. Han har varslet at han vil erklære situasjonen på grensen til Mexico å være en nasjonal krise i etterkant. Foto: Evan Vucci

Representantenes hus har vedtatt budsjettavtale

Representantenes hus vedtatt budsjettavtalen for grensesikkerhet og sendt den videre til president Donald Trump, som er ventet å signere den.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen ble vedtatt med 300 stemmer mot 128 torsdag. Med det er en ny nedstengning av offentlige etater i USA mest sannsynlig unngått.

Republikanere har nøyd seg med en langt lavere sum for finansieringen av grensemuren til Mexico enn det Trump-administrasjonen har krevd. Summen ligger på 1,4 milliarder dollar, mens kravet var 5,7 milliarder dollar.

Trump har kunngjort at han vil innføre nasjonal krisetilstand. Det gjør det mulig å bruke penger på grensemuren selv om Kongressen nekter å bevilge de nødvendige midlene. Trump kan blant annet hente penger fra det militære, fra nødhjelpsfond og fra kampen mot narkotika.

(©NTB)