SUNN OG FRISK: Bortsett fra at han har lagt på seg litt, er presidenten ved god helse ifølge hans nyeste helsesjekk.
SUNN OG FRISK: Bortsett fra at han har lagt på seg litt, er presidenten ved god helse ifølge hans nyeste helsesjekk. Foto: Jim Young

Skulle slanke seg, har gått opp to kilo

Ifølge Donald Trumps nyeste helsesjekk er presidenten ved god helse, men nå har han hoppet fra «overvekt» til «fedme» på BMI-skalaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag forrige uke gikk USAs president Donald Trump gjennom en helsesjekk og torsdag ble resultatene offentliggjort.

Sjekken ble gjennomført av Dr. Sean Conley, presidentens lege og ifølge resultatet er Trump ved svært god helse, melder CNN.

Men én ting har mange festet seg ved, nemlig presidentens vekt.

Gått opp i vekt

Fjorårets helsesjekk viste nemlig at presidenten veide litt over 108 kilo.

Hans daværende lege Ronny Jackson fortalte den gang at han hadde rådet presidenten til å spise mindre fett og karbohydrater og å trene mer regelmessig. Han sa også at Trump med fordel kunne gå ned 5-6 kilo.

– Han viser mer entusiasme for kostholdsdelen enn for treningsdelen, men vi skal gjøre begge deler, sa legen.

Trump startet dermed arbeidet for å gå ned i vekt, men det har han ikke klart.

Resultatet av årets sjekk viser nemlig at han har gått 1,8 kilo opp i vekt. Med det hopper presidenten opp et hakk på BMI-skalaen fra «overvektig» til «fedme».

Etter fjorårets helsesjekk poengterte mange at Trump veide akkurat ett pund (0,45 kilo) mindre enn det som skulle til for å havne under nettopp den kategorien.

Dikterte legeerklæring

Også tidligere har Trumps legeerklæringer vært omtalt i media. I mai i fjor hevdet Harold N. Bornstein, som var Trumps lege under presidentkampanjen, at han den gang hadde diktert sin egen legeerklæring.

– Dersom Trump blir valgt kan jeg fastslå at han uten tvil vil være den sunneste personen som noen gang er valgt som president, het det i legeerklæringen fra Bornstein.

Men i et intervju med CNN sa han senere at det var presidentens egne ord.

– Trump dikterte brevet og jeg sa hva han ikke kunne ha med. Deretter kom de og hentet brevet i 16-tiden, sier Bornstein.