Storhamar vant i Stavanger og tok innpå Vålerenga

Storhamar vant den viktige toppkampen borte mot Stavanger i Get-ligaen og er nå Vålerengas eneste reelle utfordrer om å bli seriemester.

Med 3-1-seieren foran nesten 4000 tilskuere i Stavanger er hamarlaget på 2.-plass fire poeng bak Vålerenga med en kamp mer spilt. Stavanger er ytterligere tre poeng bak.

Vålerenga tapte 2-3 for Lillehammer etter forlengning og ga derfor rivalene en sjanse til å ta innpå. Det var Storhamar som benyttet seg av den muligheten, mye på grunn av en sterk midtperiode. Joel Johansson scoret ledermålet etter svakt målvaktspill av Henrik Holm, og nyankomne Troy Josephs doblet ledelsen i kampens første overtallsspill.

Patrick Thoresen hadde sjansen til å punktere kampen da Storhamar fikk straffeslag i et undertallsspill, men Jonas Wikstøl kom inn i hjemmemålet og reddet.

Oilers skapte ny spenning da Kristian Forsberg reduserte rett før siste pause, men Mikael Dokken punkterte kampen i siste periode. Storhamar vant skuddstatistikken 35-23 og tok en fortjent seier.

Vålerenga-tap

Vålerenga ledet etter første periode i Lillehammer takket være et tidlig mål av Filip Gunnarsson, men Justin Hickman vendte kampen med to mål i midtperioden. Colin Spaberg Olsen tvang fram forlengning, men der avgjorde Stian Kaltrud Nystuen etter 1.58 minutt.

Selv om det bare ble ett poeng har Vålerenga fortsatt overtaket i kampen om å bli serievinner.

Stjernen fikk en pangstart i østfoldderbyet, men Peter Quenneville ga Sparta en sterk borteseier med vinnermål i forlengningen. Han hadde også mål og assist i ordinær tid i 4-3-seieren.

Slet for poengene

Peter Lindblad ga Stjernen ledelsen etter bare 14 sekunders spill, og Albin Lindgren doblet ledelsen før det var spilt åtte minutter. Sparta utlignet den ledelsen og svarte også da Stjernen gikk opp i 3-2. Til sist var det gjestene som kunne juble.

Frisk Asker måtte også slite for poengene da tabelljumbo Ringerike ble slått 4-3 borte. Hjemmelaget utlignet tre ganger, men fjerde gang Frisk tok ledelsen holdt det til seier. Christian Kåsastul ble matchvinner, mens Hampus Gustafsson hadde to mål og en assist.