RYKTEBØRS: Sparta Sarpsborgs Tommy Kristiansen, skal være på vei til den svenske ishockeyklubben Färjestad, det melder Expressen.
RYKTEBØRS: Sparta Sarpsborgs Tommy Kristiansen, skal være på vei til den svenske ishockeyklubben Färjestad, det melder Expressen. Foto: Brian Snyder/Reuters

Svensk toppklubb interessert i norsk landslagsspiller

I morgen stenger overgangsvinduet i både norsk og svensk hockey. Nå skal Färjestad være interessert i å hente Sparta Sarpsborgs Tommy Kristiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Färjestad har allerede hentet Alexander Reichenberg på lån ut sesongen fra Lillehammer. Nå skal klubben være interessert i å hente en annen nordmann, det melder Expressen.

– Vi har sett på ulike alternativ og Tommy Kristiansen er ett av disse alternativ ja, sier Färjestads General manager Peter Jakobsson til Expressen.

Tiden renner ut

Overgangsvinduet i Norge og Sverige stenger i morgen 23.59. Jakobsson innrømmer at tida begynner å renne ut.

– Man vet aldri i denne bransjen, men timene begynner å renne ut så alle singneringer er litt langskudd, sier svensken.

Ifølge Expressen krever Sparta en kompensasjon på 300 000 kroner for Kristiansen. Han har vært i god form for Sparta denne sesongen og har scoret 30 poeng på 39 kamper.

– Ikke hatt noen konkrete samtaler

I følge Sparta Sarpsborgs dalige leder, Daniel Björnberg, skal det ikke ha vært noen konkret interesse fra Färjestad når det gjelder Kristiansen.

– Akkurat nå som vinduet er i ferd med å stenge, så forstår jeg at det kommer mye rykter. Vi har ikke hatt noen konkrete samtaler med Färjestad angående Tommy Kristiansen, forteller Björnberg til TV 2.

Tommy Kristiansen returnerte til Sparta Sarpsborg fra tyske Krefeld Pinguine under fjorårssesongen. Landslagsspilleren er på kontrakt frem til 2020/2021 med laget fra Sarpsborg. Björnberg sier det ikke vil bli billig for Färjestad, dersom de kommer med et konkret bud på Kristiansen.

– Han er en viktig spiller for oss og er på langtidskontrakt. Jeg vil ikke gå inn på nøyaktig sum, men det kommer til å kreve en god kompensasjon fra deres side, forteller klubbens daglige leder.

Tommy Kristiansen skal spille i kveld klokka 19.00 mot Stjernen, i Fredrikstad. Den kampen kan sees på TV 2 sumo.