I GULLKAMPEN: Ragnhild Mowinckel ligger på tredjeplass etter første omgang.
I GULLKAMPEN: Ragnhild Mowinckel ligger på tredjeplass etter første omgang. Foto: AP Photo/Marco Trovati

Mowinckel med i gullkampen

Ragnhild Mowinckel kjørte en solid første omgang og har bare to løpere foran seg på resultatlista i et værutsatt storslalåmrenn i Åre torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mowinckel gjorde ingen feil fra startnummer én og har kun 37 hundredeler opp til ledende Viktoria Rebensburg fra Tyskland. Slovakiske Petra Vlhová er nummer to, 18 hundredeler foran Norges fremste medaljehåp.

– Jeg er på skuddhold, det er jeg, sa Mowinckel til NTB og andre medier i målområdet.

Hun hadde raskeste tid fra siste mellomtid og til mål. Mowinckel la likevel ikke skjul på at hun følte at hun kan enda bedre.

– Det var ett sted i hvert fall, like før midten av løypa, der jeg merket at jeg mistet ytterskien, og at jeg mistet litt fart. Nede i bunnen følte jeg at jeg traff mye bedre med timingen, sa hun.

Amerikanske Mikaela Shiffrin var den store favoritten og er på ingen måte ute av gullkampen. Hun har kun sju hundredeler opp til Mowinckel og 44 hundredeler opp til ledende Rebensburg.

Sparte krefter

Shiffrin innledet VM i Åre med gull i super-G. Siden har hun spart på kreftene for å stå best mulig rustet til rennene i storslalåm og slalåm. Den amerikanske stjernen er favoritt til å ta gullet i begge disipliner.

23-åringen er regjerende verdensmester i slalåm.

Ragnhild Mowinckel har på sin side bronse fra superkombinasjonen i Åre. I utforrennet var hun i svært nær en ny medalje, men måtte nøye seg med femteplass.

Under OL i Pyeongchang i fjor tok Molde-jenta sølvmedaljen i storslalåm.

De øvrige norske løperne lyktes ikke hundre prosent i torsdagens første omgang. Fra startnummer 13 var Kristin Lysdahl slått med så mye som 2,13 sekunder av ledende Rebensburg. Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl ligger 2,06 og 2,13 sekunder bak teten. Førstnevnte var tydelig om egen innsats.

– Jeg må jage mye mer hele veien. Jeg kan ikke la det være en port her og der hvor jeg bare står rett opp og ned. Jeg kjenner at jeg er litt forbannet. Til annenomgang håpet jeg at jeg klarer å innstille meg på at dette er «all in», sa Stjernesund.

Kristine Gjelsten Hauge klarte ikke å kvalifisere seg for annenomgang.

Værtrøbbel

Værgudene skapte utfordringer for arrangørene i Åre også torsdag. Sterk vind og regn gjorde det umulig å kjøre storslalåmrennet i den planlagte traseen. Akkurat som i flere av rennene i fartsdisiplinene måtte løypa kortes ned.

Det var også spådd en forverring av forholdene utover dagen. Muligheten for å flytte annen omgang av rennet til fredag, ble lansert som en mulighet.

Så langt synes det imidlertid ikke å være noen fare for at man må ty til den løsningen.

(©NTB)