FORHATT: Østerrikske Johannes Dürr tegnet seg inn på Petter Northugs hatliste da han dopet seg til pallen i Tour de Ski i 2013/14-sesongen.
FORHATT: Østerrikske Johannes Dürr tegnet seg inn på Petter Northugs hatliste da han dopet seg til pallen i Tour de Ski i 2013/14-sesongen. Foto: Giuseppe Cacace

Skandaleløper nektes å gå VM på hjemmebane

Forhatte Johannes Dürr får ikke gå VM i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den østerrikske langrennsløperen testet positivt for EPO under OL i Sotsji i 2014.

Tidligere samme sesong kom han ut av intet og knep tredjeplassen sammenlagt i Tour de Ski – foran nesen på Petter Northug. Det gjorde han med en fenomenal etappe opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

Kroppen var full av doping.

Denne sesongen har Dürr vært tilbake i skisporet. Målet har hele tiden vært å gå seg inn på Østerrikes VM-lag.

Det må han se langt etter, melder svenske Expressen.

– For oss i skiforbundet har det aldri vært aktuelt å ta ham med. Vi satser heller på de yngre løperne som har jobbet fornuftig og ærlig for å hevde seg, sier norske Trond Nystad, som er lagkoordinator for Det østerrikske skiforbundet, til Expressen.

Dürrs resultater har heller ikke hjulpet ham. I det østerrikske mesterskapet ble han bare nummer ni på to distanser.

Men det virker ikke å være grunnen til at 31-åringen må se VM fra sofakroken.

– Jeg har prøvd å bruke minst mulig tid på ham. Jeg har bare bedt advokaten min om å ta seg av ting i tilfelle han skulle komme med noen anklager mot meg, sier sportssjef Markus Grandler til Expressen.

– Han har snakket så mye drit, og det føles bra at vi nå kan fokusere på andre løpere. Jeg stolte på ham frem til OL i Sotsji. Etter det har jeg ikke villet bruke et eneste sekund til på Johannes Dürr, fortsetter han.

Dürr ble utestengt i to år etter at han fikk dommen. Den forhatte østerrikeren har flere ganger varslet comeback blant langrennseliten. Først like etter dopingdommen. Den nyheten tok Petter Northug svært dårlig imot.

– Jeg tror ikke han kommer på startstreken så lenge jeg står der. Får jeg ham på høyre eller venstre side skal jeg slå knockout på ham i langrennsløypen, advarte skikongen den gangen.