ROSER SOLSKJÆR: Ed Woodward, her sammen med United-eier Avram Glazer (t.h).
ROSER SOLSKJÆR: Ed Woodward, her sammen med United-eier Avram Glazer (t.h). Foto: Ian Kington

Woodward roser Solskjær

Det ble ingen billig affære for Manchester United å kvitte seg med manager Jose Mourinho tidligere denne sesongen. Klubbdirektør Ed Woodward roser erstatter Ole Gunnar Solskjærs inntreden i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag publiserte den engelske fotballstorheten sine ferske økonomiske oversikter, og der framgår det at beslutningen om å sparke portugiseren og hans støtteapparat hadde en samlet prislapp på 19,6 millioner pund.

Det tilsvarer rundt 216 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Mourinho fikk sparken i desember og ble erstattet i managerstolen av Ole Gunnar Solskjær. Siden har de sportslige resultatene på Old Trafford fått et kraftig oppsving.

Manchester Uniteds øverste administrative leder Ed Woodward er strålende fornøyd med hvordan klubben har utviklet seg under Solskjærs ledelse.

– Utnevnelsen av Ole og Mike som midlertidig manager og assistent, sammen med Kieran, Michael og Emilio, har hatt en positiv innvirkning på hele klubben. Vi er meget fornøyde med forbedringen laget har vist siden desember og ser frem til en sterk avslutning av 2018/19-sesongen, sier Woodward, ifølge United.no.

Torsdagens økonomiske oversikt viste samtidig at United hadde rekordstore inntekter i andre kvartal av regnskapsåret. De beløp seg totalt til 208,6 millioner pund, tilsvarende 2,31 milliarder kroner.

Klubbene anslår at de totale inntektene for hele regnskapsåret vil ligge på mellom 6,82 og 6,99 milliarder kroner.

(©NTB/TV 2 Sporten)