Lundby sjokkerer i ny musikkvideo

Hoppdronningen Maren Lundby omtaler seg selv som «djevelens datter».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter OL-gullet i fjor vinter bestemte Maren Lundby seg for at hun skulle finne nye måter å utfordre seg selv på.

Denne uka lanseres en musikkvideo der Lundby går ekstremt ut av sin egen komfortsone. I sangen «Skijumping queen» møter vi en voldelig og svært usympatisk versjon av jenta fra Toten.

– Jeg er egentlig minst mulig snakkesalig om det her, ler hun.

– Hvorfor det?

– Nei, det er flaut. Men det er jo litt artig i tillegg da. Det er litt sånn skrekkblandet fryd oppi det hele.

Lefler med våpen

Musikkvideoen som er laget sammen med de lokale artistene og musikerne Kjell-Andre´ Wiklund og Arne Henry Skullerud, er en promo til en teaterforestilling som Lundby skal delta i etter sesongen.

– Det er liksom det som er meningen. Jeg skal liksom prøve å dra folk inn i teatersalen. Selv om jeg egentlig ikke har lyst til at det skal komme folk i det hele tatt, ler hun.

– Men det er det som er meningen.

I videoen møter vi en tungt sminket hoppdronning som skamslår plagsomme journalister. Hun lefler med skytevåpen og gjør narr av sine japanske rivaler.

I teksten omtaler hun seg selv som «djevelens datter», og i refrenget slår hun fast at «hvis du tror jeg er en snill pike, så skal jeg bevise at du tar feil».

Gangster-Maren

Selv om sangen og musikkvideoen både er kraftig selvironisk og sarkastisk, så innrømmer Lundby at hun ser litt av seg selv i den.

– Jeg tenker at jeg har noe av dette i meg.

– Hva da?

– Nei, det kan være det samme, he, he, men når man sitter på bommen tenker jeg, så har man mye av den..

– Gangster-Maren?

– Gangsteren, ja. Litt den der at jeg må ta fram noe ekstra i meg når jeg konkurrerer. Det hjelper ikke å være snill pike når man sitter på bommen. Man må være litt tøff i trynet.

– Og jeg tenker at dette er en fin måte å øve seg på å være tøff i trynet.

Elsker presset

Rollen som hoppdronning trenger hun uansett ikke å spille for å takle i virkelighetens verden. Etter en litt treg start på sesongen, har hun vunnet seks av de syv siste rennene i verdenscupen, og er naturlig nok storfavoritt til å ta gull i Seefeld også.

– Nei, jeg er komfortabel med å være favoritt. Det betyr at jeg har gjort det bra så langt i sesongen. Jeg tror også jeg liker litt det presset. Fordi det tar fram noe av det bedre i meg. Jeg må ha litt trykk for å ta fram det beste.

Selv om Lundby som totninger flest framstår som både rolig og sindig, så mener hun at bildet folk har av henne ikke nødvendigvis samsvarer med slik hun føler seg innvendig selv.

– I alle fall i de siste årene så føler jeg nok kanskje selv at jeg ikke er så beskjeden som folk skal ha det til. Jeg har nok blitt mer utadvent de siste årene, sier hun.

I videovinduet over kan du se hele musikkvideoen «The skijumping queen».