Sol Heilo tok en sjanse og kronprinsen svarte JA!

– Jeg ble overrasket over hvor lett han var å jobbe med, sier Sol Heilo til TV 2.

I kveldens program av Hver gang vi møtes på TV 2, er det den allsidige musikeren Sol Heilo (37) som hylles på Kjærnes gård.

I programmet forteller hun blant annet om da Kronprins Haakon Magnus samarbeidet med henne på en plateutgivelse.

Royal innspilling

Det var i forbindelse med utgivelsen av juleplaten «Vi tenner våre lykter» i 2011 samarbeidet med Sol og kronprins Haakon Magnus oppstod.

Bandet til Sol, «Katzenjammer», ble invitert på en middag på Skaugum sammen med alle de andre artistene som skulle bidra på platen.

Sol spurte kronprinsen om han kunne tenke seg å spille gitar på bidraget til Katzenjammer, og det ville han svært gjerne.

– Jeg ble igjen på Skaugum etter middagen og lærte han låta. Vi øvde sammen med Mette Marit, og etter dette kom han i studio og spilte inn sangen, forteller Sol Heilo.

– Han tok det fort

Sol Heilo er ingen royalist, men synes det var gøy å samarbeide med kronprinsen på plata.

– Det var veldig gøy for kronprinsen har en musikalsk side som jeg ikke visste om. Jeg ble overrasket over hvor lett han var å jobbe med musikalsk. Han tok det fort.

Musikalsk geni

Sol er best kjent som medlem av bandet Katzenjammer som hun var med å starte opp i 2005. I 10 år reiste hun verden rundt med bandet, som var kjent for å blande alle stilarter som folk, pop, bluegrass, blues og balkanmusikk.

I 2016 opplyste bandmedlem Marianne Sveen at hun ville forlate bandet og Sol startet dermed sin solokarriere. I tillegg har hun jobbet i en musikkprodusent-rolle i animasjonsfilmer som «Dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Trilogien- Kaptein Sabeltann».

JENTEGRUPPA: Gruppa Katzenjammer, bestående av Solveig Heilo (til venstre), Turid Jørgensen, Anne Marit Bergheim og Marianne Sveen. Foto: Erlend Aas/Scanpix
JENTEGRUPPA: Gruppa Katzenjammer, bestående av Solveig Heilo (til venstre), Turid Jørgensen, Anne Marit Bergheim og Marianne Sveen. Foto: Erlend Aas/Scanpix

Hun utelukker heller ikke comeback for Katzenjammer.

– Vi er tre stykker som bør finne et fjerde medlem hvis vi skal starte opp igjen. Vi blir mast på av utenlandske fans og kommer det en enighet innad i bandet så er det tut og kjør igjen, avslutter Sol Heilo.