Ramos innrømmer at han pådro seg gult kort med vilje

Real Madrid-stjernen Sergio Ramos kom med noen smått oppsiktsvekkende uttalelser etter seieren mot Ajax.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrids kaptein Sergio Ramos risikerer å bli utestengt i ytterligere én kamp etter at stjernestopperen innrømmet at han pådro seg et gult kort med vilje i oppgjøret mot Ajax, skriver flere medier – deriblant The Daily Mail.

Se hvordan Real Madrid slo Ajax i videovinduet øverst!

Ramos taklet plutselig Ajax’ danske angriper Kasper Dolberg i det 89. minutt uten å være i nærheten av ballen, og pådro seg umiddelbart det gule kortet.

– Ikke for å snakke ned motstanderen, men av og til må du ta slike avgjørelser i en kamp, og det var det jeg bestemte meg for å gjøre, sa Ramos om det gule kortet han fikk mot Ajax i et intervju med El Chiringuito TV.

– Kalkulert og iskaldt gjort
Det gule kortet var Ramos’ tredje i Champions League denne sesongen, noe som betyr at han må stå over returkampen mot Ajax i Champions League. Real Madrid-kapteinen er dermed tilbake til eventuelle kvartfinaler i turneringen, hvor det trolig blir enda tøffere motstand for den spanske klubben.

– Måten han kjefter på Kasper Dolberg er for å være helt sikker på å være idiot nok til å få det gule kortet. Han vet hva han gjør, men det er risikabelt. De leder med ett mål. Det er bare to lag som har snudd tap hjemme til seier i Champions League siden 1992, så det skjer sikkert ikke, men å ta en sånn sjanse er kalkulert og iskaldt gjort. Det ser veldig ut som han får det gule kortet med vilje, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller om det gule kortet Ramos pådro seg i sluttminuttene.

Uttalelsene til Sergio Ramos etter kampen var ikke særlig smarte. For UEFAs reglement sier nemlig at en spiller vil bli utestengt i to kamper dersom det kommer frem at spilleren med vilje pådrar seg et gult eller rødt kort.

Ramos’ lagkamerat Dani Carvajal fikk en slik utestengelse da han fikk gult kort i siste spilleminutt da Real Madrid slo Apoel Nicosia 6-0 i Champions League forrige sesong.

Ikke første gang
Ramos har tidligere blitt beskyldt for å ha pådratt seg gult kort med vilje, blant annet da stopperen og lagkamerat Xabi Alonso begge pådro seg seg gule kort på tampen i den første kampen i Champions League-møtet mot Galatasaray i 2013. Men den gang nektet Ramos å si offentlig at han pådro seg gult kort med hensikt.

Real Madrid slo Ajax 2-1 i Amsterdam onsdag kveld og sikret seg dermed et godt utgangspunkt for avansement før returkampen på Bernabeu.