Prøv Wenches romantiske tiramisu

Lag den klassiske italienske desserten tiramisu til din kjære på valentinsdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Desserten kan lages i en dyp form/fat med kanter og flat bunn ca 20x18 cm, eller serveringsglass med 3-5 cm høy kant.

Tiramisu kan med fordel lages minst 4-6 timer før servering.

Ladyfingers (savoiardi) kjøpes i vanlig dagligvarebutikk. Det kan byttes ut med strimler av sukkerbrød.

Se tips for variant uten gluten nederst i oppskriften.

«Sirup» med kaffesmak

Tips: Likør/alkohol kan erstattes med 3 ss ekstra kaffe og eventuelt 1 ts honning .

  • 1 dl espresso, lag den litt sterk (kaffe)
  • 3-4 ss sukker (ca 40 g)
  • 3 ss kaffelikør (Tia Maria), Amaretto ,Drambuie eller annen likør (marsalavin kan også brukes)

Ostekrem:

  • 3 egg (normal størrelse)
  • 75 g melis eller fint sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 500 g temperert mascarponeost (nøytral kremost til baking kan brukes)
  • 1 dl fløte
  • 16-20 stk fingerkjeks (lady fingers/savoiardi)
  • 4-5 ss kakao
  • 4-5 ss revet mørk sjokolade

Begynn med å lage kaffesirupen. Løs opp sukkeret i varm espresso, tilsett likør/ vin. Avkjøl.

Skill eggene, plommer og hviter hver for seg. NB det er kun 2 eggehviter skal brukes.

Visp 3 eggeplommer med halvparten av melis/sukker og frø fra vaniljestang til en lys og tykk eggedosis.

Visp mascarponeosten og fløten til en glatt masse og vend inn eggedosisen. Rør til en glatt krem uten klumper.

Pisk resten av melisen med 2 eggehviter til en stiv og blank marengs og vend inn mascarponekremen.

«Dypp» fingerkjeksen i kaffeblandingen og legg i formen eller servingsglass. Fortsett med å legge mascarponekrem og dyppet kjeks lagvis. Avslutt med mascarponekrem.

Dekk med plastfilm og sett kaldt fram til servering.

Sikt over kakao og dryss over høvlet sjokolade ved servering.

Glutenfritt:

  • Glutenfri tynn sukkerbrødbunn
  • 2 eggehviter
  • 1-2 ss sukker/ melis
  • 1 dl mandelmel

Visp eggehvitene til de er stive, tilsett sukker og visp videre.

Vend inn mandelmel med en slikkepott.

Bre deigen utover et stekebrett dekket med bakepapir, ca 2 cm høyde. Stek i varm stekeovn på 200 grader på midterste rille i 4-5 minutter.

Avkjøl under et fuktig klede/kjøkkenhåndkle.​